Wij steunen Bloeddrukcampagne van de Hartstichting

In het kader van de Bloeddrukcampagne gingen we in gesprek met dokter David van de Hartstichting. Wij vroegen hem onder meer waarom het belangrijk is om vanaf je 40ste regelmatig je bloeddruk te meten. En hij geeft een aantal hele goede tips!

Wij vinden het belangrijk dat mensen van 40+ met regelmaat hun bloeddruk meten. Daarom ondersteunen wij de Bloeddrukcampagne van de Hartstichting, die duurt tot en met 17 november 2019.

Belang bloeddruk meten

Waarom het goed is met regelmaat je bloeddruk te meten? Dat is belangrijk want je kunt een hoge bloeddruk hebben zonder dat je dat voelt. Maar een hoge bloeddruk verhoogt wel je kans op een hart- of vaatziekte. In het interview dat we hadden met dokter David legt hij uit hoe dat precies zit. Ook geeft hij tips over wat je kunt doen om je bloeddruk te verbeteren.

Advies bloeddruk en bloeddrukmeter

Voor meer informatie over bloeddruk, wat je bloedwaarden betekenen, advies voor het kopen van een bloeddrukmeter én instructies over hoe je zelf een bloeddrukmeting verricht, kijk op de website van de hartstichting.

Voor meer informatie over thuis je bloeddruk meten vind je hier en hier.

Wil je meer weten over jouw bloeddrukwaarden? Lees dan deze informatie.

Hartstichting bloeddrukcampagne

In november besteedt de Hartstichting aandacht aan het belang van een gezonde bloeddruk. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben een hoge bloeddruk zonder dit zelf te weten. Een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel de kans op een hart- of vaatziekte. Daarom roepen wij samen met de Hartstichting iedereen boven de 40 jaar op om regelmatig zijn of haar bloeddruk te meten, ook als je gezond bent!

Winactie tien bloeddrukmeters

Doe ook mee aan onze winactie en maak kans op één van de tien bloeddrukmeters, aangeboden door de Hartstichting. Meedoen doe je hier!

Scroll naar top