Welkom bij I’M: Ralph Moorman

Nog maar heel eventjes geduld en dan starten we met ons eigen voedingsprogramma I’M RESET. Daarover lees je hier meer, in dit artikel maken we kennis met niemand minder dan Ralph Moorman, die zich bij ons programma aangesloten heeft als expert.

Met wie hebben we het genoegen?

“Ik ben Ralph Moorman, gezondheidscoach en deskundige op het gebied van voeding en hormonen. Met mijn Hormoonfactor-concept wil ik mensen bewuster, weerbaarder en gezonder maken in een wereld vol ongezonde verleidingen die onze hormonale balans verstoren. Daarnaast wil ik vanuit mijn achtergrond als ingenieur Levensmiddelentechnologie nieuwe producten ontwikkelen voor supermarkten om gezond leven makkelijker en leuker te maken.”

Wat is je grootste wapenfeit?

“De afgelopen tien jaar is het me gelukt om het belang van voeding en leefstijl voor een gezonde hormonale balans bij een breed publiek bekend te maken. Vele duizenden mensen hebben de voordelen van de Hormoonfactor-leefstijl mogen ervaren en in heel Nederland (en België) zijn er Hormoonfactor-coaches actief om mensen hierbij te helpen.”

Wat kan je ons vertellen over de Hormoonfactor?

“De Hormoonfactor staat voor een logisch en natuurlijk leefstijlprogramma, waar onze hormonen optimaal bij kunnen functioneren. Door de huidige leefstijl vol stress, overvloed, sterk bewerkte voeding, weinig beweging en mentale onbalans komen onze hormonen behoorlijk onder druk te staan. Dit is te zien aan de hormonale klachten die veel mensen hebben en aan de mooie resultaten wanneer je ‘natuurlijker’ gaat levens volgens de Hormoonfactor– adviezen.”

Wat is je specialiteit?

“Mijn specialiteit is denk ik om zeer moeilijke materie zoals het hormonale systeem op een begrijpelijke manier over te brengen en uit te leggen hoe je op een relatief eenvoudige en logische manier met voeding en leefstijl hier een positieve invloed op kunt hebben.”

Waarom heb jij je verbonden aan het I’M RESET-programma?

“Na tien jaar advies te geven over hormonen en leefstijl heb ik gemerkt dat ik naast sterke punten ook een zwak punt heb. De doelgroep die geïnteresseerd is in hormonen is namelijk voor verreweg het grootste deel vrouw. Hoewel ik na het begeleiden van inmiddels duizenden vrouwen bijna zelf kan voelen hoe het leven moet zijn als vrouw, blijf ik toch echt een man. Dat maakt het voor mij best moeilijk om een groep vrouwen te inspireren, terwijl dit voor Isa en Medina een makkie is. Ik vind het daarom ook zo geweldig om onze krachten nu te bundelen en de synergie te ervaren.”

Wat kunnen we daar precies van verwachten?

“Terwijl Isa en Medina hun eigen ervaringen delen en de vrouwen inspireren, zorg ik als deskundige voor versterking vanuit mijn kennis over hormonen en meer dan twintig jaar ervaring als voedingscoach.”

Voor we gaan beginnen, heb je alvast één gouden tip om makkelijker gezonder te leven? 

“Als er een gouden tip is dan is dat wel om te beginnen met jezelf een eerlijke spiegel voor te zetten. Wat zijn je diepste drijfveren om gezonder te leven en wat zijn je grootste valkuilen van de afgelopen maanden.”

Meer weten over Ralph of I’M RESET? Klik hier!

1 reactie op “Welkom bij I’M: Ralph Moorman”

  1. Maria vlietstra

    Ik heb al jaren lang pcos in de heftigste vorm het is ook erfelijk bij ons in de familie
    Na jaren lange hormoon behandelingen en medicijnen zou ik zo graag me lichaam weer zelf in controle willen krijgen
    Meer energie zelfvertrouwen en vooral weer mezelf worden
    De vrolijke altijd gezellige en overal voor in leuke dame

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top