Trainen met powerbands: welke powerband past bij jou?

powerband

In ons I’M Lijfboek staat een trainingsprogramma dat je lekker thuis kunt doen. Op de tijd die jou uitkomt. Soms heb je een powerband nodig. Maar welke powerband past nu bij jou?

De workouts die wij in het I’M Lijfboek beschrijven bestaan uit een programma van drie trainingen. Elke training duurt 15 tot 20 minuten en bestaat uit zes oefeningen die je per training drie keer achter elkaar uitvoert. Bij de training gebruiken we een powerband.

Weerstand verhogen

Powerbands zijn elastische weerstandsbanden van rubber latex. Om tijdens je training progressie te kunnen maken kun je verschillende powerbands gebruiken waardoor je training zwaarder wordt.

Beginnen met groen, dan naar geel

Personal trainer Marc van Jole, die ons heeft geholpen bij het opstellen van de trainingen, adviseert te beginnen met een groene powerband van 6 millimeter. Als je merkt dat je sterker wordt kun je eventueel overstappen op een gele powerband van 12 millimeter. En ga je zo lekker dat dit op een gegeven moment niet meer volstaat, dan kun je de weerstand steeds verder verhogen: naar oranje, rood, blauw, paars en uiteindelijk zwart.

Powerbands eenvoudig te gebruiken

De powerband bevestig je aan de deurklink, een verwarmingsbuis of aan de tafelpoot van je eettafel. Ook gaat de powerband bij bepaalde oefeningen om, of onder, je voet(en). Hoe gemakkelijk. Je kunt meteen beginnen!

Lekker thuis trainen met een powerband

Het mooie is dat je de trainingen gewoon thuis kunt doen. In de huiskamer of met dit mooie weer in de tuin of in het park. Als je deze trainingen twaalf weken volhoudt, sommige mét en sommige zonder powerband, merk je meteen het verschil. Je voelt je fitter, energieker en vooral sterker!

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Pijn en andere ongemakken

Het kan natuurlijk gebeuren dat een oefening pijn doet, of dat je last krijgt van een (oude) blessure. Het advies van onze Marc: overdrijf niets, luister naar wat je lichaam zegt en blijf je gezonde verstand gebruiken. Pijn is een teken dat er iets niet goed gaat.

Als een oefening te onaangenaam wordt moet je dus stoppen of de oefening minder zwaar maken. Daar hoef je niet gefrustreerd van te raken. Kijk gewoon naar wat er nog wel kan. Misschien kun je je knieën tijdelijk niet belasten, maar lukken de oefeningen voor je bovenlichaam nog wel. Als de pijn na drie dagen nog niet weg is, is het aan te raden een afspraak bij de huisarts of fysiotherapeut te maken.

[/services][/services_wrap]

Succes met je workouts!

Advies voor powerbands

Personal trainer Marc van Jole adviseert de powerbands van het merk Ironforce.

Als powerbands tijdelijk zijn uitverkocht, zoek dan hier een alternatief.

Trainingen in I’M Lijfboek

Nieuwsgierig naar onze trainingen? Bestel hier het I’M Lijfboek.

Lees ook: Lisette Thooft: Rugpijn vanwege de lasten van een ander
Lees ook: Bewezen: de beste seks heb je na je 40e

Scroll naar top