‘Wat te doen als je libido op standje vrieskist staat?’

Lynne Stolwijk online daten

Het is een drukke vrydagmiddag in de salon. Op het moment dat ik met iemand sta af te rekenen komt myn volgende klant lichtelijk hysterisch binnen. Haar jas hangt half van haar schouders zoals je soms bij kinderen ziet en ik spot een zwetende bovenlip.

Anyway het is gewoon yskoud buiten. Ze roept meteen uit ‘LYNNNEEE, waar kan ik hier ergens een waaier kopen?’ Ze heeft nog net geen paniek in der stem. Ik hoor wel een duidelijke urgentie! ‘Wat is er aan de hand?’, vraag ik. Als ze eenmaal in myn stoel zit, vertelt ze dat ze sinds twee weken in de overgang zit. ‘Keihard en zonder aankondiging!’

Helse nachten

Helse nachten heeft ze achter de rug. Badend in het zweet wordt ze tien tot vijftien keer per nacht wakker. Alles wat ze zegt lykt te eindigen in een uitroepteken. T-shirts, hempjes, lakens, alles wat vocht opneemt staat ze midden in de nacht uit te wringen,…… ‘Het is hel!’ (Ja, dat begryp ik).

Overgang voor iedereen anders

Tussendoor vertelde ze my wel drie keer dat dit my ook te wachten staat… Hmmm, volgens my is het by iedereen verschillend. Tenminste, als ik andere klanten er wellis over hoor. Maar eigenlijk gaat het dan vooral over opvliegers, hoor niks over andere symptomen.

“Ik herinner mij ineens een aftrekcursus waaraan ik ooit heb meegedaan”

Cooldown NU! Systeem

Die week erop wil ik er meer over weten als een andere klant plaatsneemt by my in de stoel. Van haar weet ik dat ze al een tydje in de overgang zit. Op een bepaald moment tydens de uren durende kappersbeurt pas ik by haar minimaal één keer het Cooldown NU! Systeem toe (wat ik zelf bedacht heb, hahaa). Wat ik by meerdere dames toepas die last hebben van opvliegers.

Op volle toeren

Gaat als volgt: In één ruk die (synthetische, wat ook niet helpt) kapmantel los. Ik pak de föhn, zet deze op standje koud en knal dan op blaasstand ’volle toeren’ in der nek en rug! Dit duurt hooguit twee à drie minuten, waarna we weer verder gaan waar we mee bezig waren.

Aftrekcursus

Zy geeft aan dat ze zelf alleen last heeft van de opvliegers. Maar dat je humeur ook kan veranderen en je libido op standje vrieskist kan raken! Dan herinner ik my ineens dat ik een aantal jaren geleden een aftrekcursus (dat lees je goed, zoiets bestaat) heb gedaan met een paar vriendinnen.

Geen seksdrive meer

De dame die de cursus gaf deed op een gegeven moment een rondje en vroeg alle dames die deelnamen waarom ze hier waren. Zo was er dus een vrouw die vertelde dat ze totaal geen seksdrive meer had, maar toch haar man wilde pleasen. Is toch mooi dacht ik toen. Nu achteraf vraag ik my af of ze misschien in de overgang zat….

Erotische shop

De cursus was trouwens een ervaring op zich. Ik had een flyer zien liggen op de balie van een erotische shop, waar ik ff wat “vibrerende boodschapjes” moest halen. Ik vroeg de medewerkster ernaar. Ze vertelde dat het een soort massage was, van elf stappen. Zelf had ze het al een keer toegepast en degene was half out gegaan! (van genot dus)

Eager to learn!

Dat maakte my nieuwsgierig en ik trommelde wat vriendinnen by elkaar. Aangezien de helft op het laatste moment afhaakte, betrad ik de cursuslocatie met twee vriendinnen. Wy waren er klaar voor. En eager to learn!

Plastic tafelkleedjes

De locatieruimte was sfeervol aangekleed. Kleine ronde tafeltjes met van die gezellige plastic tafelkleedjes. En een glaasje bubbels met daarnaast een rechtopstaande zuignap super dildo. Deze maat wilde je niet in het echt tegenkomen brrrr… Maatje-de-rest-van-je-leven-met-O-benen-lopen zeg maar.

Dame van lichte zeden

Hoe dan ook, de avond was oprecht super leerzaam. De dame die de cursus gaf was zeer uitgebreid en gedetailleerd in haar uitleg. Ze had een beetje free spirit/hippie look, maar ze vertelde dat ze zelf vroeger een dame van lichte zeden was. Deze vrouw wist waar ze het over had, dat was duidelijk!

Joystick

Alle elf stappen hadden ook gekke namen, zoals ‘de joystick’ en ‘het vogelnestje’. Anyway, misschien kun je er een voorstelling van maken. Er ging voor ons ieder geval een drie uur durende wereld aan tollie* informatie open. Weer eens wat anders dan een Netflix-avondje. Buiten dat kan ik je vertellen… It works!! WELL!

*Tollie: penis in het Surinaams

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Lynne Stolwijk

Lynne Stolwijk is een single vrouw van 42 jaar. Ze woont in Amsterdam en werkt daar als kapster. In ‘haar’ stad geniet ze van haar vrije leven. Op isamedina.com publiceert ze met regelmaat over haar belevenissen op een vrolijke manier. [/services][/services_wrap]

Andere columns van Lynne Stolwijk:
‘Ouwerwets de dansvloer op’

Scroll naar top