Bij de reader: ‘Wat ga ik doen met mijn leven?’

Joke metselaar

Anouk komt op bezoek bij reader Joke Metselaar. Zij is interim-directeur en voor het eerst zonder werk. Ze heeft twee vragen: Wat ga ik doen met mijn leven? En hoe sta ik niet meer als een angsthaas in het leven en krijg ik een groter gevoel van vrijheid?

In het begin van ons gesprek vertelt ze mij dat ze vroeger veel is gepest omdat ze dik was en onhandig. Als ik haar huidige energie lees, krijg ik als eerste beeld een grote tractor die het fantastisch vindt om het uiterste te geven – om in de modder geraakte vrachtwagens vlot te trekken. Hoe zwaarder het is, des te groter de uitdaging, hoe leuker ze het vindt.

Vaderlijn en moederlijn

Vervolgens kijk ik naar de vader- en de moederlijn. Bij haar moeder zie ik een vrouw met veel kwaliteiten die door de omstandigheden van veertig jaar geleden haar ambities niet heeft kunnen waarmaken.

Pestverleden

Daarna lees ik iets wat ik nog nooit eerder gezien heb tijdens een reading. Ze heeft de krachten van haar ego naar haar bovenste chakra’s getild. Ik probeer haar uit te leggen wat ik zie en voel. Door het vele pesten heeft ze zich altijd moeten pantseren en is ze verstrakt geraakt. Ze was altijd op haar qui vive en heeft daardoor een enorme hang naar controle neergezet.

“Ze mocht zich weer het kind van haar moeder voelen”

Leven vanuit je intentie

Controle en levensangst gaan altijd hand in hand. Het is het tegenovergestelde van overgave en vertrouwen. Het tegenovergestelde van meedrijven op de stroom van het leven. Het tegenovergestelde van leven vanuit je intentie.

Onvoorwaardelijke liefde

Door controle blijf je ook in je oordelen. Door oordelen blijf je in voorwaardelijke liefde. En dan kun je helaas moeilijk komen bij die heerlijke sprankeling, die onvoorwaardelijke liefde heet.

Gevoel van controle

Nu ze thuis is, lukt het haar niet te genieten van haar vrijheid, van haar kinderen. Ze heeft de druk van zwaar werk nodig om een gevoel van controle te hebben. Een hoog inkomen voor een gevoel van zelfwaardering.

Wantrouwen naar medemensen

Daarnaast voel ik dat haar hart en keel zijn samengeknepen. Door het wantrouwen naar haar medemensen heeft zij zinnen in haar onderbewustzijn neergezet als ‘Ik doe het alleen wel’ en ‘Als ik het maar goed heb’. Ze lacht uit herkenning en zegt: ‘Ja, óf eerlijk delen, óf ik het grootste stuk van de taart. En dat laatste eigenlijk het liefst.’

Sneller, intenser, meer

Na bovenstaande uitleg voel ik vervolgens een stok prikken in haar rug die haar heel hard vooruit duwt. Ze moet altijd sneller, intenser, meer. Anouk herkent dit. Ze vertelt me dat ze dit eigenlijk altijd voelt.

Voortduwende energie

Als ik de oorzaak zoek, zie ik dat ze haar moeder op onbewust niveau een belofte heeft gedaan: Ik ben je trouw, ik ga jouw ambities waarmaken. Ik vraag haar of ik deze twee elementen – enerzijds de verstrakking, controle, anderzijds de belofte naar haar moeder – mag losmaken. Na haar toestemming haal ik de voortduwende energie bij haar weg en voel dat via haar rug de verstrakte lijnen eruit mogen. Uit haar hart, haar armen, haar keel en ook haar hoofd.

Gedragen voelen

Ik zie haar bovenlichaam ontspannen, haar gezicht krijgt een serene uitdrukking en het wordt eindelijk rustig in haar hoofd. Ze kijkt me wat verbaasd glimlachend aan. Nu ze zo ontspannen is ga ik meteen door naar een verkorte visualisatie van een sjamanistisch ritueel. Dit om de rolwisseling die ze naar haar moeder heeft neergezet op te lossen, te helen. Het lukt. Het is ontroerend voor haar om zich het kind van haar moeder te mogen voelen. Haar liefde te kunnen toelaten. Zich gedragen te voelen, zich omhuld te voelen.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Altijd moe? Van moeten naar willen helpt!
Lees ook: Reader Joke Metselaar over alert én ontspannen leven
Lees ook: Reader Joke Metselaar over het verbeteren van werkrelaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over wensen uiten in relaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over de relatie met je innerlijke man en vrouw
Lees ook: Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top