Volle maan geeft licht in donkere decemberdagen

Edith Hubers relatietherapeut

Vandaag is het de laatste volle maan van 2019. Vanochtend om zes uur was de maan op haar volst en scheen de slaapkamer in van relatietherapeut Edith Hubers. ‘Ik ervaar deze periode van het jaar, deze donkere dagen als intens, vol en ook krachtig.’

In mijn praktijk is veel heling nodig en alles luistert heel nauw. Alles wat er is, doet er toe. Dit geldt ook voor de relaties van de stellen die bij mij komen voor relatietherapie. In deze relaties het vaak twee voor twaalf.

Balans relatie opmaken

Op alle vlakken wordt de balans opgemaakt tijdens deze sessies relatietherapie. Alles wat er toe doet, wil nog gezien worden of een plek krijgen. Alsof hier en daar isseus nog om licht vragen voordat het echt donker wordt.

Zomers anders dan winter

Het is een volte die anders is dan in de zomer. Het is misschien meer een diepte die goed te dragen is. Maar ik moet er wel bij zien te blijven en mijn aandacht erop focussen.

“De ontmoeting met de oermoeder was heel ontroerend”

Verlangen naar stilte

Aan de andere kant verlang ik ook naar de stilte, naar het even niets. Ik kijk ernaar uit dat ik even stil mag zijn. Thuis met mijn gezin en in mijzelf. Het voelt alsof ik mij daarvoor aan het klaar maken ben. Zo valt de kerstperiode altijd zo mooi samen met het verlangen naar onze menselijke winterslaap.

Boogschutter en Tweeling

Deze energie voel ik weerspiegelt in de dierenriemtekens die ons op dit moment, bij deze volle maan, beïnvloeden. De maan in Tweeling en de zon in Boogschutter. Ik voel de diepte, het aan willen kijken van de waarheid, van wat nodig is van Boogschutter. Het verlangen los te laten, mijzelf te verliezen in een boek, of wat doelloos te fladderen vind ik bij Tweeling.

Volle maancirkel

Gisteren had ik de volle maancirkel. We deden een opstelling met een ontmoeting met de oermoeder. Het was heel ontroerend. Ze vertegenwoordigt het veld dat ons draagt. Het is fijn haar liefdevolle energie te herinneren de komende weken – weken waarin het eerst nog donkerder wordt. Een tijd die vraagt om loslaten en durven níet te weten. Er is niets meer te doen dan te vertrouwen en weten dat je gedragen wordt.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Een oefening die helpt vertrouwen te voeden

Soms zie je dat iemand die je dierbaar is het lastig heeft. Maar is het niet jouw taak er iets aan te doen. Jij kunt diegene niet helpen.

Misschien is de pijn die iemand ervaart indirect het gevolg van stappen die jij hebt moeten maken. Of je verlangt naar een ander contact met deze dierbare, maar je weet niet hoe je dat kunt beïnvloeden.

Voor al deze situaties – waar je misschien zou willen helpen, je schuldig voelt en/of je op je vingers moet bijten – is er de volgende oefening:

In het licht zetten

Ga zitten en neem een beeld voor je van deze persoon in zijn/haar meest stralende vorm.
Concentreer je een tijdje op dit beeld en visualiseer er dan een wit stralend licht omheen.

Je geeft hiermee iemand licht en kracht én het vertrouwen dat hij of zij de situatie zelf kan dragen.

Vertrouwen geven is heel krachtig.
Het zet iedereen op de juiste plek. [/services][/services_wrap]

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Edith Hubers

In haar yurt in Amsterdam aan de Amstel begeleidt Edith met passie mensen op het gebied van de liefde, relaties, mannen en vrouwen, seksualiteit, intimiteit, rouw- en traumaverwerking.

Na haar opleiding tot dramatherapeut was ze jarenlang betrokken bij een centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Zij ontwikkelde zich als relatietherapeut en traumatherapeut, onder meer door het volgen van studies en opleidingen op het gebied van relatietherapie, EMDR, schematherapie, geweldloze communicatie, systemisch werk, familieopstellingen, teamcoaching, mindfulness en meditatie.

In 1999 startte zij Senang. ‘Waar het mij om gaat is dat er ruimte ontstaat en dat binnen deze ruimte mensen zichzelf én de ander kunnen ontmoeten met alles wat er is.’

Meer informatie: senang.nl[/services][/services_wrap]

Lees ook: Relatietherapie: Er zitten twee kleuters op de bank
Lees ook: Zit de liefde in je relatie even op slot? Train je gedachten!

Scroll naar top