Vier Valentijnsdag in het romantische Muiderslot

Valentijnsdag Muiderslot

Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan op Valentijnsdag in de avond naar het Muiderslot. Tijdens speciale rondleidingen op vrijdag 14 februari horen bezoekers alles over liefde en erotiek in de 17e eeuw.

Op deze romantische avond kun je ook trouwen, al is dat slechts voor één avond. Verder zijn liefdesliederen te beluisteren en te liefdesdrankjes drinken. Alle bezoekers komen komen volgens de organisatoren verliefder thuis.

Liefde en erotiek

De 17e eeuw was bepaald niet preuts. Hoe zagen liefde en erotiek er toen uit? Wat gebeurde er achter de gordijnen van de beddenkoets? Dat wordt bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding. Vrouwen worden vergeleken met uien en de onwaarschijnlijk opwekkende kracht van knoflook wordt onthuld…

“Een troubadour zingt spannende liefdesliederen en aubades”

Trouwen voor een avond

Ben je na de rondleiding in romantische sferen en wil je wel eens uitproberen hoe het voelt om als koppel door het leven te gaan? Trouw dan dezelfde avond nog in de slotkapel van het kasteel. Zet een hoed op, trek een sluier aan, bezegel de liefde met een eetbare ring, maak een selfie en verras je vrienden en familie. Deel je selfie op social media met #valentijnselfie #Muiderslot.

Spannende liefdesliederen

Uiteraard is ook de rest van het kasteel op deze avond geopend – het kasteel uit de 13e eeuw waarin onder meer Willem van Oranje, graaf Floris V en dichter P.C. Hooft verkeerden. In het museumcafé zingt troubadour Lucas Florent spannende liefdesliederen en aubades die tot rode koontjes kunnen leiden. Het belooft kortom een spannende avond te worden in een rood verlicht middeleeuws kasteel waar jij en je geliefde de liefde kunnen vieren.

Rondleidingen Valentijnsdag Muiderslot

Her Rijksmuseum Muiderslot in Muiden is op vrijdag 14 februari 2020 ’s avonds geopend van 19.00 uur tot 23.00 uur. De laatste rondleiding start om 22.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Bekijk ook:
I’M Vlog: Valentijnsdag, een dag voor intimiteit

Lees ook:
‘Buiging voor stellen met een lange relatie’
‘Swipen op dating apps van dick pics naar catfishes’

Scroll naar top