Theatercollege Te Lijf in RTL Boulevard

RTL Boulevard heeft aandacht besteed aan ons theatercollege Te Lijf. Hoe goed is dat, landelijke aandacht voor de overgang! Hard nodig ook. Want de overgang is nog steeds geen populair gespreksonderwerp. En wij doen er alles aan dat te veranderen.

In ons theatercollege Te Lijf breken we een lans voor vrouwen in de overgang. Veel vrouwen praten er niet graag over. Soms gewoonweg omdat ze niet beseffen dat ze erin zitten. Of omdat het een moeilijk onderwerp is waarover weinig kennis is. Dat maakt dat je als vrouw niet altijd goed wordt begrepen. Terwijl het voor vrouwen soms heel zwaar is. Onbekend maakt onbemind.

Iedere vrouw haar verhaal

In het theatercollege delen we kennis van experts en onze eigen ervaringen. Maar het gaat natuurlijk niet alleen over ons. Vrouwen in de zaal vertellen ook hun eigen beleving van de overgang. Want iedere vrouw heeft haar unieke verhaal. Dat is nu we een aantal voorstellingen hebben gedaan wel duidelijk.

Ook voor mannen

In de zaal worden tips dan ook ruimhartig gedeeld. Enne ja, er zitten ook mannen in de zaal. Want hoe fijn zou het zijn als alle mannen meer kennis hebben over de overgang? Want hoe kun je als man goed omgaan met de overgang? Met je vrouw natuurlijk of met iemand anders, bijvoorbeeld een collega op het werk.

Special guest

Is het allemaal zo serieus? Nou, nee, niet echt. Iedere avond is er ook heel wat te lachen. We spelen sketches waarin we onszelf en het ouder worden aardig op de hak nemen. En we hebben iedere avond een special guest die ons het hemd van het lijf vraagt en eigen ervaringen deelt. Special guests tijdens de voorstellingen zijn onder meer Mylène D’Anjou, Patty Zomer, Richard Groenendijk, Ab Nieuwdorp, Aaf Brandt Corstius en Heleen van Royen.

Komende voorstellingen

Wil je ook meer inzicht hebben over de overgang? Oplossingen krijgen of eenvoudigweg voelen dat je er niet alleen voor staat? En wil je daarnaast natuurlijk gewoon een leuke avond hebben? Kom dan naar een van onze theatercolleges in het land. Nog tot 27 maart 2019. Check hier de tourdates.

Wij hopen jullie te zien!

Bekijk hier het fragment

 

Lees ook: Interview bij Sophie in de mentale kreukels
Lees ook: We waren bij Koffietijd!
Lees ook: Nu.nl besteedt aandacht aan komende theatertour

Scroll naar top