‘Swipen op dating apps van dick pics naar catfishes’

Lynne Stolwijk online daten

Het is weer zover, mijn swipe duim draait overuren. Ik zit weer op dating apps… ja, in meervoud. Want het is alles of niets bij mij, zo is dat nu eenmaal. Dus heb meteen drie dating apps geïnstalleerd. Het blijkt al snel dat ik niet de enige ben die dit doet.

Al swipend over die verschillende dating apps zie ik telkens dezelfde mannen. Dit heeft dus waarschijnlijk helemaal geen nut, verzucht ik terwijl ik mijn pijnlijke duim masseer met mijn andere hand.

Succesverhalen Tinder

Neem Tinder, waar iedereen wel bekend mee is. Ik hoor wel eens succesverhalen van mega gelukkige stelletjes die elkaar daar ooit ontmoet hebben, maar nu is het seksshow next level.

Seksleven opspicen

Heterostelletjes die op zoek zijn naar een extra vagina om hun seksleven op te spicen. Naakte gespierde torso foto’s aan de lopende band, maar ook gewoon de blubberbuiken in Wibra-onderbroek verschijnen in mijn telefoonscherm… Waarom echt!??

Afkortingen dating apps

En dan al die afkortingen in die profielteksten… Was in het begin alleen maar aan het googlen en ontcijferen! *FWB/ONS/NSA etc. En ik wist ook voor Tinder niet wat een panseksueel was. En als ik dan eindelijk een match heb, gaan ze op mute of je wordt na twee zinnen verwijderd.

“Het goedje krijg je gewoon thuis gestuurd! Als een soort Zaadlando zeg maar”

Dick pics op Badoo

Dan Badoo, tja dat is een beetje een getto bristol versie van Tinder. Voordeel: je hoeft niet eerst te ‘matchen’, maar je kunt meteen met elkaar chatten iedereen kan jou dus een berichtje sturen. Nadeel: iedereen kan jou dus een berichtje sturen! Na 23.00 uur online gaan raad ik af als je geen indecent proposals of dick pics wil krijgen.

Nepprofielen

Bovendien zitten er een hoop nepprofielen op deze apps (catfishes) waar ik ook echt geen hol van snap. Want hoe doe je dat als je dan een date hebt in levende lijve? Ik kreeg een keer op Badoo een berichtje van een man, die ook niet per se mijn type was. Hij had maar één foto en dat is vaak al verdacht op apps, dus ik begon daar meteen over.

Tijdmachine

Hij zei dat hij wel echt degene op de foto was, maar niet zo veel foto’s van zichzelf had en gaf toe dat dit een oudje was. ‘Hoe oud dan?’, vroeg ik mij af. Ik was al afgehaakt, maar hij ging toch nog een foto sturen van hoe hij er nu uitziet. Ken je die ‘oudmaak’-filters op snapchat…….nou dat dus. Ik heb hem veel succes gewenst verder op Badoo en als tip meegegeven zijn huidige foto’s te plaatsen als hij niet in bezit is van een tijdmachine.

Bommoeder

Dus ik dacht: laat ik weer eens voor de serieuzere oldskool app gaan… Want tja, inmiddels ben ik 42. Vroeger (jaartje of 13 was ik ofzo) was ik overtuigd dat ik op mijn twintigste een relatie zou hebben en op eenentwintigste een baby en anders zou ik bommoeder worden. Well that didn’t go as planned.

Moederschap losgelaten

Het moederschap heb ik wel een beetje kunnen loslaten, het vinden, zonder te zoeken natuurlijk, van een leuke date is al een uitdaging. Laat staan een relatie! The struggle is real!

Minder aanpassingsvermogen

En eerlijk gezegd, als je lang alleen bent wordt je aanpassingsvermogen minder. Dat is mijn ervaring tenminste. En het hele idee om alleenstaande moeder te worden was met de jaren allang vervaagd. Moet er nu niet meer aan denken om 6.30 uur op te staan elke dag….. Sinds ik zzp’er ben begin ik pas met werken om 12.00 uur. Ander verhaal dus.

Kinderfoto van donor

Laatst vertelde iemand dat ze bezig was bommoeder te worden. Tegenwoordig kun je dus een kinderfoto van de donor zien en een geluidsopname van zijn stem horen. Het goedje krijg je gewoon thuis gestuurd! Als een soort Zaadlando zeg maar.

Lexa weer eens proberen

Maar goed, mijn focus ligt nu weer even op de dating apps! Lexa is denk ik een van de eerste dating sites waar ik ooit op ging, apps bestonden toen ook niet. Ze hebben nu ook een app dus ik dacht: laat ik die eens proberen. Misschien is het niet meer zo oubollig en muffig als vroeger.

Niet alleen vleeskeuring

Lexa is een betaalde app en je vult een profiel in met allerlei vragen over wat je interesses zijn, wat je doet etc. Dus niet alleen een vleeskeuring, tenminste dat is de bedoeling. Ik maakte een profiel aan, maar wilde wel eerst ff koekeloeren voordat ik aan een abonnement vastzit. Dit betekent dat ik wel profielen kan zien, maar geen berichtjes kan versturen of lezen…

Lekker First Dates kijken

Met andere woorden, ik ga dus beslissen welke man 25 euro abonnementskosten waard is, haha. Weet je wat…., ik neem een wijntje, zet de tv aan en kijk lekker een aflevering van First Dates en kom “mijn man” wel een keer in het wild tegen!

Oh ja en bye bye ’y’, iedereen nu hopelijk bly.

Lynne Stolwijk

Lynne Stolwijk is een single vrouw van 42 jaar. Ze woont in Amsterdam en werkt daar als kapster. In ‘haar’ stad geniet ze van haar vrije leven. Op isamedina.com publiceert ze met regelmaat over haar belevenissen op een vrolijke manier.

Andere columns van Lynne Stolwijk:
‘Wat te doen als je libido op standje vrieskist staat’
‘Ouwerwets de dansvloer op’

Scroll naar top