Supermarkt en snacks. Recept: snack attack amandelen

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten. Maar juist in de maand december is dit extra lastig. Overal waar je komt, ligt de verleiding op de loer. Wapen jezelf daarom tegen al die lonkende calorieën, want uiteindelijk moet je ze ooit weer eens kwijt.

Oh jeeeee… het is de maand van de lekkernijen. Dat kan leuk zijn, maar ook heel lastig. Want wie klopt daar kinderen?? Ja wel, de cravings!! What to do? Je loopt langs de zelfgebakken pepernoten en hoort ze roepen; eet mij!!!! Je houdt je in, maar een half uur later hoor je ze weer… Het wordt pas stil als je eraan toegeeft.

Herkenbaar?

Die pepernoten zijn niet de enige. Hetzelfde geldt voor alles soorten koek, chips en snoep. Wat je in huis hebt, ligt heel erg aanwezig te zijn in die kast en moet op. Vooral ’s avonds is het moeilijk. Je hebt geen vol gevoel meer van het avondeten. De kinderen liggen (als je geluk hebt) op bed en je kunt zonder schaamte een halve beker cookie dough ijs of zak Engelse drop naar binnen werken. Lekker? Soms niet eens nee, maar honger maakt rauwe bonen zoet. Dus als je lekkere trek hebt, is ook die suikertroep die de kinderen met Sint Maarten hebben opgehaald héérlijk. Met een volle buik en minstens net zo groot schuldgevoel ga je naar bed en vraag je je af waarom je je zo hebt laten gaan.

Supermarktverleidingen

Bij sommige mensen puilt de keukenkast uit van de pakken koek en zakken chips. Probleem is dat veel mensen aan het eind van de dag boodschappen doen. Na het werk, als ze honger hebben en van alles kopen wat ze niet nodig hebben maar wat er lekker uitziet. En alles ziet er goed uit als je honger hebt. Maar daar, in de supermarkt, ligt precies de basis van het probleem. Want wat je niet in huis hebt, kun je ook niet eten.

Boodschappenstrategie

Wees sterk in de supermarkt en koop die suiker- en zoutbommen gewoon niet. Maak een boodschappenlijstje en wijk daar niet vanaf. Of doe online boodschappen zodat je niet wordt geconfronteerd met schreeuwende verpakkingen en verleidelijke aanbiedingen van snoep dat je helemaal niet wilt. Kies ook het juiste moment om na de supermarkt te gaan: na het eten. Of in ieder geval niet als je honger hebt.

Lege kast, lege maag

Als je weet dat je geen snacks in huis hebt, krijg je veel minder snel lekkere trek want er komt geen snoepgeroep uit de keukenkast. Je fietst ook niet naar de supermarkt voor die reep pure chocolade met amandelen en kokos waar je plotseling zo’n trek in hebt. (Tenzij je zwanger bent natuurlijk: dan heb je het perfecte excuus om ’s avonds laat naar de supermarkt te waggelen voor salmiakknotsen of schuimbanaantjes.) Dus zorg voor een voorraadje gezonde snacks om je knorrende maag toch tevreden te stellen. Zoals ook voor gewoon eten geldt: maat houden. Een handje noten is echt genoeg. Daarna proef je ze niet eens meer maar eet je uit gewoonte of omdat het schaaltje nog niet leeg is. Een paar volkoren crackers met niet te vette kaasjes zijn ook prima. Als je zoete trek hebt, zijn een rijpe banaan, een paar zachte dadels, gedroogde vijgen of abrikozen of een schaaltje vruchtenyoghurt prima opties.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Snack attack amandelen

Gewone noten saai? Deze pittige amandelen zijn snel en simpel om te maken en kun je gewoon in de kast bewaren, voor later.

1 scharreleiwit
200 gram ongezouten amandelen
½ theelepel zout
½ theelepel gerookte-paprikapoeder
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
Je kunt ook andere smaakmakers gebruiken, zoals knoflookpoeder, tijm, cayennepeper of komijn of geraspte citroenschil – gebruik gewoon wat je in huis hebt en waar je zin in hebt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het eiwit op tot het goed schuimt en voeg de rest van de ingrediënten toe. Schep door elkaar en laat op een ingevette bakplaat glijden. Spreid uit en zet 20 minuten in de oven; schep tussendoor een paar keer om. Houd de amandelen in de gaten want voor je het weet zijn ze te donker. Laat afkoelen (je hoort ze knisperen!) en bewaar in een afgesloten doosje in de keukenkast. Voorbereid op de volgende snack attack.

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Oud brood? Geen nood! Recept: Bananenbroodschotel
Lees ook: Geen pastasaus uit een potje. Recept: Pasta pesto
Lees ook: Peulvruchten nieuwe stijl. Recept: Indiase linzendal
Lees ook: Minder suiker! Recept: Granola uit de pan

0/5 (0 Reviews)
Scroll naar top