Reader Joke Metselaar over de schoonheid van readen

Voordat Joke Metselaar reader werd, begeleidde ze mensen met sociale problematieken. Helaas waren oplevingen in veel gevallen slechts van korte duur. ‘Toen besefte ik dat ik mij moest gaan richten op wat er ten diepste leeft in de mens.’

Een klein meisje, op een warme maar winderige vakantiedag op het strand in Bretagne. Spelend met de wind, dwarrelend als een blad. Haar armpjes wijd gespreid, lachend, rennend, buitelend. Eén met de wind, het zand. De zon op haar huid. Hijgend even uitrusten om vervolgens achter de meeuwen aan te rennen. Om samen te vliegen. Energie vrij stromend.

Geen weerstand bieden

Dit beeld, van meer dan twintig jaar geleden, staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. De eenheid, de vrede, het diepe geluk. De elementen, haar lijfje, tijd en plaats, alles werd één en vloeide samen. En zij, zij bood geen weerstand aan wat er op dat moment was voor haar.

Eenheid, vrede, acceptatie, blijheid is energie in beweging.

Machteloosheid, angst, woede, irritatie en jaloezie daarentegen zijn gevoelens die de levensstroom stagneren en meestal opkomen als het denken aangaat.

Binnen- en buitenwereld

Zoals bij dat kleine meisje binnen en buiten helemaal samenvallen, zo is dat bij ons volwassenen ook. Onze binnenwereld en buitenwereld vallen altijd samen. Ook al beseffen we dit niet altijd. Hoe we ons van binnen voelen heeft altijd zijn weerklank in de wereld om ons heen. Vanuit ons bewustzijn is dit moeilijk te begrijpen.

“Oordeelloos en liefdevol werd mij een spiegel voorgehouden”

Onderbewustzijn

Maar ons onderbewustzijn heeft herinneringen bij zich. Niet alleen van dit leven maar door de generaties heen doorgegeven. Dit kan zorgen voor veel negativiteit, nare ervaringen en complexe persoonlijke eigenschappen.

Kern van bestaan

Zo komen we uit bij ons huiswerk van dit leven. Licht laten schijnen op onze onderbewuste drijfveren, blokkades en onze duistere stukken is een prachtige weg om uit te komen bij de kern van ieders bestaan. Of, zoals dr. Hew Len het verwoordt: de belangrijkste relatie in de schepping is die tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn.

Oplossen van schulden

Lange tijd heb ik mensen begeleid met flinke sociale problematieken. Vol enthousiasme hielp ik bij het oplossen van financiële schulden, bij het zoeken naar onderdak, het oplossen van ruzies. Heel tevreden, vanuit het gevoel dat er echt iets gefikst werd. Maar tot mijn stomme verbazing waren vrijwel alle mensen in no time weer terug in dezelfde problemen die we een jaar ervoor hadden opgelost.

Eerste reading

Zo werd het me pijnlijk duidelijk dat je niet echt iets voor een ander kunt oplossen. Dat de buitenwereld veranderen alleen mogelijk is als er van binnen iets verandert. De vraag was toen: hoe kom ik uit bij de binnenwereld? En of het zo moest zijn, ik kreeg mijn eerste reading. Er kwam inzicht in wat ik hier te doen heb.

Oordeelloos en liefdevol

Zo werd mij oordeelloos en liefdevol een spiegel voorgehouden. Er werd gekeken naar wat ik van generatie op generatie had meegedragen. De herkenning en de erkenning van wie ik ten diepste was, heelde oude wonden. Ik wist meteen, dit is mijn pad! Dit is wat ik hier te doen heb op aarde. Het ego opzij zetten om vanuit een rechtstreekse verbinding het licht te laten schijnen op wat er ten diepste leeft in de mensen.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Reader Joke Metselaar over alert én ontspannen leven
Lees ook: Reader Joke Metselaar over het verbeteren van werkrelaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over wensen uiten in relaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over de relatie met je innerlijke man en vrouw
Lees ook: Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top