Reader Joke Metselaar over het verbeteren van werkrelaties

Diny heeft het niet meer naar haar zin op haar werk omdat ze een nieuwe, jonge leidinggevende heeft. Door een readingsessie kreeg zij het inzicht dat een betere werkrelatie mogelijk is als zij haar gedrag en manier van communiceren verandert.

De aarde is een groot decor waarin we onze verschillende rollen spelen. We zijn dochter, vriendin, medewerker, moeder, minnares, enzovoort. In het gunstigste geval vervullen we al deze rollen op een goede manier. Dan is er liefde voor onze rollen, voor de plaats die we innemen. En het fijne van ouder worden is dat we steeds meer inzicht krijgen in het zo goed mogelijk omgaan met onze pijn, verdriet, angsten en onzekerheden.

Situatie: ondergewaardeerd gevoel op de werkvloer

Diny, administratief medewerker bij een groot bedrijf, komt naar mij toe voor een reading. Reden is dat ze het niet meer naar haar zin heeft op haar werk. De nieuwe, jonge leidinggevende die er sinds een jaar is, maakt haar heel onzeker. Ze blijft ’s ochtends het liefst in haar bed liggen door de stress en tegenzin. Verstikt en ondergewaardeerd voelt ze zich. Ze heeft zich teruggetrokken in haar eigen schulp en maakt fouten die ze voorheen nooit maakte. Ander werk wil ze niet. Het is dicht bij huis, ze verdient voldoende en gezien haar leeftijd van 55 jaar ziet ze op tegen solliciteren.

“Kleine veranderingen schiepen ruimte voor ontspanning en vertrouwen”

Contact met onderbewustzijn

Wanneer er vanuit de reading contact is met haar onderbewustzijn komt het beeld op van een levenloze pop. Dit verbeeldt de controle die Diny ervaart van haar leidinggevende én de verlamming die dit bij haar tot gevolg heeft. Deze verlamming uit zich op de werkvloer door aanvaringen met haar leidinggevende te vermijden. We gaan op daarom zoek naar mogelijkheden voor Diny om zelfstandiger te kunnen werken en weer op goede voet te komen met haar leidinggevende.

Probleem: eigen plaats innemen

Uit de sessie blijkt dat ze vanaf het begin, hoewel vol goede bedoelingen en volstrekt onbewust, de plek van haar nieuwe leidinggevende heeft ingenomen. Om haar op deze manier de do’s en dont’s van het bedrijf te laten zien. Haar leidinggevende is daardoor niet in staat haar eigen plaats in te nemen. Met als gevolg dat haar leidinggevende rigide en controlerend gedrag is gaan vertonen. Diny laat zich in de reading zien als een hele open en sensitieve vrouw. Maar ook zij is op dit moment verstard. Het is nu van belang dat beide vrouwen hun eigen plaats weer innemen en hun eigen taken opnemen.

Oplossing: elkaar lucht en steun geven

Duidelijk is dat het de relatie tussen Diny en haar leidinggevende helpt als Diny regelmatig over haar werk rapporteert. Ook over kleine dingen, zodat de leidinggevende zich niet meer aangevallen hoeft te voelen, helderheid krijgt in de werkzaamheden en zich met de haar toebedeelde taken bezighoudt. Dan krijgen zij beiden weer lucht en de steun van elkaar die ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren binnen de organisatie.

Resultaat: betere werkrelatie

Door deze eenvoudige veranderingen waren beide vrouwen weer in staat hun eigen plaats in het geheel in te nemen. Dit schiep ruimte voor ontspanning en vertrouwen. Zij hebben nu een betere werkrelatie.

Juiste plaats innemen binnen familierelaties

In familierelaties is het van belang dat iedereen zijn juiste plaats inneemt. Rolwisseling binnen het gezin haalt het evenwicht uit balans. Zoals bijvoorbeeld het kleine meisje dat energetisch de rol van moeder overneemt omdat de moeder psychisch ‘bezet’ is. En hierdoor haar kindje niet echt kan ervaren. Ook het overlijden van een ander kind of een traumatische jeugdervaring kan ervoor zorgen dat de ouder ‘bezet’ is.

Rolverwarring op de werkvloer

Ook in organisaties geldt iets dergelijks. Alleen is dat in organisaties vaak minder duidelijk zichtbaar waardoor de ene ordening in strijd kan zijn met een andere. Zoals in het bovenstaande voorbeeld. Met een jonge, nieuwe leidinggevende die de organisatie nog niet kent en Diny, een medewerker op leeftijd, die door jarenlange ervaring alle ins en outs op de werkvloer kent. In functie staat de leidinggevende hoger in de organisatie, terwijl Diny ondanks haar dienstjaren en leeftijd lager in de organisatie staat. Dergelijke situaties zorgen regelmatig voor rolverwarring op de werkvloer.

De naam Diny is gefingeerd.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Reader Joke Metselaar over wensen uiten in relaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over de relatie met je innerlijke man en vrouw
Lees ook: Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top