Reader Joke Metselaar over alert én ontspannen leven

Mariette komt naar de praktijk omdat ze altijd moe is. Een fysieke oorzaak is tot nu toe niet gevonden. Een readingsessie biedt meer inzicht in het ontstaan van haar uitputting. Ook leert zij hoe ze haar vermoeidheid voortaan kan voorkomen.

Als ik haar begin te lezen zie ik iemand die energetisch een meter voor zichzelf uithangt. Haar lichaam is altijd strak gespannen. Waardoor alles wat ze doet een moeten is. Ze heeft nergens plezier in. Door haar haast leeft ze met één voet op de gaspedaal. En door haar tegenzin in de bezigheden leeft ze met ééñ voet op de rem. Ze herkent dit diep en begrijpt meteen dat het belangrijk voor haar is om dit ingesleten patroon te veranderen.

Op tenen lopen

Maar hoe dan, vraagt ze. Ik heb altijd op mijn tenen moeten lopen om een opleiding te kunnen halen. En nu heb ik een baan, een huishouding, een man, volwassen kinderen, kleinkinderen.

“Als je haast hebt, doe het dan juist rustig aan”

Alert én ontspannen leven

Als ik een weegschaal voor me vraag, zie ik dat ze voor 800 procent in een situatie duikt. We doen meteen een diepe ontspanningsoefening, om haar te laten voelen hoe het is om alert te zijn en tegelijkertijd diep ontspannen te kunnen blijven. Ze zet haar energie rustig om zich heen, en we oefenen op 100 procent aanwezig zijn. Voor Mariette voelt dat maar heel raar. En aanvankelijk zelfs onveilig. Ze heeft onbewust het idee dat ze meer controle heeft over een situatie door zich er voor 800 procent in te storten.

Werkzaamheden plannen

Bij het invoelen van haar werk op 800 procent intensiteit zie ik dat ze juist veel fouten maakt doordat ze geen afstand neemt om rustig te plannen hoe ze haar werkzaamheden wil aanpakken. Ook kijk ik naar het verschil in tijd tussen haar werk met 800 procent of 100 procent inzet. En ook bij Mariette geldt: als je haast hebt, doe het dan juist rustig aan.

Verbinding

Maar nog belangrijker dan effectiever te gaan werken is het voor Mariette om zich meer te verbinden met alles wat ze doet. Nu maakt ze van haar leven een dagelijkse vechtpartij die gewonnen moet worden. Terwijl je vanuit verbinding in het moment aanwezig bent en zo tot tevredenheid kunt zijn met wat je doet.

Spanning loslaten

Om tot verbinding te komen krijgt ze als eerste de oefening mee om zich met grote regelmaat even helemaal te ontspannen. Alle spanning in haar lichaam los te laten, haar energie rond zich te zetten en vanuit die ontspanning te werken. Zodat dit langzaam gaat inslijten en de enorme spanning steeds minder wordt.

In vrijheid kiezen

Vervolgens kijken we hoe ze haar tegenzin kan ombuigen. Ze gaat de komende tijd alles wat ze met tegenzin doet ombuigen van ‘ik moet’ naar ‘ik kies ervoor’. Dit gaat ze opschrijven in een schrift. Haar hekel aan koken, wat ze toch elke dag weer doet, buigt ze om naar ik kies ervoor om vers te koken. En vervolgens bedenkt ze waarom ze ervoor kiest. Ik wil graag gezonde voeding voor mezelf en mijn gezin. Op deze manier ziet ze weer dat ze in vrijheid kiest voor haar leven en handelen.

De naam Mariette is gefingeerd.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Reader Joke Metselaar over het verbeteren van werkrelaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over wensen uiten in relaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over de relatie met je innerlijke man en vrouw
Lees ook: Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top