Reader Joke Metselaar over abortus op jonge leeftijd

Danique is een vrouw van 55 jaar en is vrij depressief. Als ik Danique ga lezen zie ik drie kinderen om haar heen. Ik lees hun energieën. Bij de eerst twee herkent ze haar dochters. Bij de derde kijkt ze verbaasd als ik vertel dat er nog een kindje bij haar is.

Nadat ik ben uitgesproken, zegt ze maar twee kinderen te hebben. Ik vraag haar of ze ooit een miskraam heeft gehad. Na even twijfelen vertelt ze mij dat ze op heel jonge leeftijd een abortus heeft gehad.

Abortus geheim

Die abortus is een geheim dat ze al jaren met zich meedraagt. Ze komt uit een klein dorpje en is zeer gelovig opgevoed. Haar depressieve gevoelens hangen vast aan de overtuigingen van anderen uit die tijd. Ook in haar geval wordt mij weer duidelijk hoezeer de oordelen die we hier op aarde hebben niet bestaan als we contact maken met de ziel.

Seksueel experimenteren

Ik zie dat ze vroeger als puber vrij rebels was. Dat zij zich juist los wilde maken van alle oordelen en meningen van anderen. Ze was zoekende wat haar waarheid was. Experimenteren op seksueel gebied was daarvan een onderdeel. Toen ze op 15-jarige leeftijd zwanger raakte was ze radeloos en nam ze haar familie in vertrouwen.

“Ze wil loskomen van de beschuldigende ogen die ze nog steeds voor haar ziet”

Geheim blijven

De reactie van haar omgeving had zich vastgezet in haar geheugen. Ze waren vooral bezig met wat anderen er wel niet van dachten. En hoe het geheim kon blijven. Danique zelf werd niets gevraagd. Alsof zij en wat dit met haar gevoelens deed niet belangrijk waren. De abortus is haar voor haar gevoel daardoor “overkomen”.

Schuldgevoel

Haar schuldgevoel is voor een gedeelte terug te voeren op het oordeel van de mensen om haar heen. Door verwerping die de mensen om haar heen neerzetten naar Danique heeft Danique zichzelf tot schuldige gemaakt. Het morele oordeel van de wereld om haar heen overgenomen.

Abortus of kind houden

In een ritueel geven we het “oordeel van anderen” terug. Ze mag loskomen van de beschuldigende ogen die ze nog altijd voor zich ziet. Zo kan ze eindelijk komen bij haar eigen gevoelens uit die periode. Haar angst voor de twee opties, abortus of het kind houden. En ze komt bij een heel diep weten dat ze het laatste echt niet wilde.

Gebeurtenissen uit verleden

In een latere sessie kijken we naar die gevoelens. En komt ze tot aanvaarding van de gebeurtenissen uit het verleden. Ze voelt heel diep dat ze dat meisje van 15 kan vergeven. En dat in laatste instantie er zelfs niets te vergeven valt, want de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Drie zielen

Later lees ik de energieën van de drie zielen die ze bij zich heeft. Wat ik vertel over haar twee dochters is heel herkenbaar voor haar. Zowel in hun vaardigheden als in hun onzekerheden. Als laatste voel ik de energie van de derde ziel, wat ik voel als “jongetjes”-energie. Een energie zonder boosheid, die gewoon bij haar is om haar te ondersteunen.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook: Reader Joke Metselaar over alert én ontspannen leven
Lees ook: Reader Joke Metselaar over het verbeteren van werkrelaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over wensen uiten in relaties
Lees ook: Reader Joke Metselaar over de relatie met je innerlijke man en vrouw
Lees ook: Reader Joke Metselaar over invloed op je werkrelaties

Scroll naar top