Met positieve gedachten maken we de wereld beter

Joke Metselaar positieve gedachten

Gelukkig zijn de Corona-maatregelen versoepeld. Voor reader Joke Metselaar is dit een goed moment om terug te kijken naar de achtbaan van emoties die langs zijn gekomen en wat die doen. Dit keer gaat ze specifiek in op de wonderlijke effecten van positieve gedachten op jezelf en de wereld om je heen.

In mijn vorige column schreef ik over de relatie tussen de aarde, het Coronavirus en de mensheid. Door de opstelling die we gedaan hebben met bovengenoemde drie kreeg ik het inzicht dat op dit moment de mensheid aan zet is als we als soort willen overleven. En wij kunnen daar allemaal als individu een enorme bijdrage aan leveren.

Moeder aarde

De aarde is miljoenen jaren oud, heeft ijstijden gekend en tijden van enorme hitte. In elke tijd ontwikkelden zich diersoorten die bij de klimatologische omstandigheden pasten en zo verdwenen  ook diersoorten wanneer het klimaat veranderde. Moeder aarde overleeft dus wel, wat we haar ook aandoen. Van belang is dat wij, als mensheid, zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor ons.

Gematerialiseerde energie

Als we ervan uitgaan dat alles energie is, alles vibreert, dan zijn wij als mensen ook niets anders dan gematerialiseerde energie. De genezers – sjamanen – waren zich hiervan bewust en werkten hier eeuwen geleden al mee. Angst, woede, agressie, jaloezie zijn emoties met een lage frequentie.  Zolang als je deze emoties buiten je neerlegt, halen ze je energie – vibratie – naar beneden. Dat put uit, en verzwakt je weerstand. Liefde, vreugde, harmonie, dankbaarheid en vrede zijn emoties die een hoge frequentie hebben en werken daardoor heel genezend. 

Oefening emoties doorvoelen

We gaan een oefening doen om dit te doorvoelen. Doe je ogen dicht en denk maar eens heel sterk aan iemand (of iets anders, bijvoorbeeld een bepaalde bezigheid) die je niet mag. Voel je eigen weerstand, je woede, misschien zelfs haat of agressie. Ervaar dan wat het met je lichaam doet. Het belemmert het vrij stromen van energie, het roept weerstand op en de boel wordt vastgezet.

Negatieve emoties

En, heel belangrijk, daarbij houd je verbinding met degene (of datgene) die de negatieve emoties oproept. Deze negatieve emoties voorziet je zodoende van energie! Ofwel, we versterken dat wat we niet willen door er negativeve gedachten naar toe te sturen! En dat is eigenlijk het laatste wat je wilt. En dit alles doen we onszelf aan!

Als kleine side-note wil ik hieraan toevoegen dat we natuurlijk allemaal negatieve emoties kennen en het nooit de bedoeling is deze te onderdrukken. Laat de emotie, zonder er een verhaal van te maken, door je heen gaan en laat het vervolgens weer los als dat lukt. In een volgende column laat ik zien hoe je dit kunt oefenen. En hoe je positieve energie kunt halen uit deze emoties.

Neurotransmitters komen vrij

Denk nu eens aan een situatie waarin je hart overloopt van liefde, vreugde en dankbaarheid. En voel wat dit doet met je lichaam. Je voelt de energie bruisen door je lichaam. Je voelt je hart openen. Je verzacht en voelt liefde stromen. Dopamine, oxytocine en een waterval aan neurotransmitters komen vrij en juist deze zorgen voor een krachtige weerstand!

Eenvoudig te oefenen

Je kunt regelmatig oefenen door deze positieve gedachten op te roepen, op ieder moment van de dag. In de rij voor de kassa, achter het stuur in de auto, tijdens het sporten. Denk dan eens aan alles waarvoor je dankbaar bent, wat er allemaal wél is. Gezond eten, een dak boven je hoofd, lieve vrienden, zonlicht dat tussen de bladeren doorschijnt. Of gewoon het warme water dat uit de douche stroomt iedere ochtend. Dat ene lekkere kopje thee. Door onderzoek is men erachter gekomen dat deze positieve emoties onze weerstand zelfs intenser ondersteunen dan gezond eten of sporten! 

En….wat goed voor jou is, is ook goed voor de wereld om je heen!

Doe je mee?

JOKE METSELAAR

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

Scroll naar top