Isa & Medina over… positief blijven tijdens de crisis

De scholen zijn weer begonnen, de temperaturen gaan omlaag: een nieuw seizoen staat voor de deur. Maar toch is alles totáál anders dan andere jaren. Dus hoe blijf je positief in deze gekke tijden? En wat hebben we geleerd van de crisis? Isa en Medina geven antwoorden…

Toekomst

Isa: Ik maak me het meeste zorgen om de toekomst; hoe ziet de wereld er straks uit, hebben we iets geleerd van deze quarantaine tijd, gaan we weer door op oude voet, ik hoop het echt niet. Hoe gaan de mensen die het nu of straks heel zwaar hebben om met hun ’nieuwe normaal’ oftewel; is de mens flexibel?

Medina: Meeste zorgen zitten hem bij mij toch in: wat na de crisis, hoe ziet het leven er dan uit. Economisch en op werkgebied, wat gaat wel en niet door. Ik denk dat we gaan schrikken van wat er eigenlijk is gebeurd. Veel mensen zijn werkeloos, dus neemt ook armoede toe. Ik hoop dat de maatschappij en regering dit ‘anders’ gaat aanpakken; basisinkomen lijkt me goed plan om eindelijk eens in te voeren. Het is toch bizar dat er mensen in armoede moeten leven? Ik ben diep in mijn hart een pure socialist; gelijke kansen voor iedereen, dus hoop dat de regering met zoiets komt, zou mooi zijn.

Leren

Isa: In een crisis zie ik altijd wel iets positiefs. Het kan zijn dat ik er van leer; dat oude ritme -de ratrace- is dat nou nodig? Nee dus. Maar soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Die zoektocht is interessant. En als iets niet meer kan, wat kan er dan wel? Vroeger konden mensen absoluut niet thuiswerken, nu moest het en wat zie je? Het kan dus wel. Er kunnen nieuwe dingen ontstaan, hoe leuk is dat?! En zolang je maar in verbinding blijft en durft te delen; je angsten, je vragen, het niet weten: dan kan een ander daar misschien juist iets mee. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen hè?! En door het vele wandelen (waar ik volgens mij niet de enige in ben, heel Nederland is meer gaan bewegen denk ik) komen er ook vaak ideeën op. Voor de corona ging ik regelmatig met Medina naar de sauna maar dat kan nu even niet meer. Meditatie wel, dat kan altijd en podcasts luisteren ook. Daar is enorm veel positiviteit uit te halen. Focussen op het goede in plaats van de angst en nare energie. En ik weet dat ik dat kan en ik hoop van harte dat meer mensen dat gaan doen.

Medina: Ik heb besloten om niet mee te gaan in de angst en paniek, mediteer erop, blijf positief ingesteld en houd mijn hart open. Geloof ook zeker dat mensen flexibel moeten en kunnen zijn: kleinschaliger gaan denken, eigen tuintjes, ruilhandel, back to basics. En meer in contact met de natuurlijke manier van leven, waar wij afgelopen decennia natuurlijk ver vandaan zijn geraakt. Ik hoop dat er positieve acties ondernomen gaan worden. Ik zie een crisis altijd als een kans op verbetering, hoe pijnlijk soms ook, hoop dat anderen dat ook zo zien. Ondanks de tegenslag er wel het beste van maken en kijken naar wat er wel mogelijk is.

Lekkerder in je vel zitten na de vakantie? Doe met ons mee aan #Saptember!

1 reactie op “Isa & Medina over… positief blijven tijdens de crisis”

  1. Lieve Isa en Medina,

    Ik vind dit een mooi bericht, de positieve dingen zien in een veranderende tijd. Ik zelf heb ook besloten om mezelf af te keren van de negativiteit en de angst. Het geeft me rust en vertrouwen dat uit deze crisis iets moois gaat ontstaan. En ik ben het helemaal eens dat de basis beurs een hoop armoede kan voorkomen.

    Liefs,
    Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top