Doe mee met Onderzoek naar gebruik van een overgangsapp!

Overgangsapp

Wij ondersteunen een onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar de technologische mogelijkheden voor een overgangsapp gericht op ervaringen met de menopauze, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van overgangsklachten. Alvast bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

In december 2019 hebben onze lezeressen de onderzoekers van de Universiteit van Tilburg ook al goed geholpen bij het eerste deel van dit onderzoek. Destijds waren de vragen over gezondheidstechnologieën in het algemeen zoals gezondheidsapps voor mobiele telefoons. Denk aan apps waarin vrouwen hun menstruatie kunnen bijhouden of apps die zich richten op gewichtsverlies, maar ook draagbare apparaten zoals Fitbits en smartwatches.

Niet veel overgangsapps beschikbaar

Destijds concludeerden de onderzoekers al dat de overgang in deze technologieën nauwelijks expliciet aan bod kwam, terwijl dit een fase in het leven is waar iedere vrouw doorheen gaat. Ze constateerden dat  er maar een zeer beperkt aantal gezondheidsapps beschikbaar is dat zich specifiek richt op de overgang, zoals de overgangsapp Menopro. Andere, meer algemene apps richten zich op bijvoorbeeld slapen of bloeddruk. Dit zijn onderwerpen die gevoelig zijn voor verandering tijdens de overgang, aldus de onderzoekers destijds in december.

Onderzoek over de overgang

Maar nu is het dus tijd voor het tweede deel van het onderzoek van de Universiteit van Tilburg. In dit onderzoek gaat het meer specifiek over de overgang. Om deze redenen zouden de onderzoekers graag weer gebruik willen maken van de ervaringen van de lezeressen van I’M. Ze zijn namelijk op zoek naar deelnemers die momenteel in de overgang zitten of het afgelopen jaar in de overgang hebben gezeten.

Bijhouden overgangsklachten

Tijdens dit onderzoek wordt jouw mening gevraagd over technologische mogelijkheden voor een applicatie gericht op ervaringen met de menopauze, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van overgangsklachten.

Meedoen kost tien minuten

Ook als je geen gebruik maakt van apps is je input heel waardevol voor de onderzoekers. Het invullen van de vragenlijst kan via bijgevoegde link en neemt ongeveer tien minuten van je tijd in beslag. Uiteraard gaan de onderzoekers van de Universiteit van Tilburg zorgvuldig om met je gegevens en verwerken ze de resultaten van het onderzoek anoniem. Jouw antwoorden zijn van grote waarde voor de onderzoekers. Op deze manier hopen zij de overgang beter bespreekbaar te maken. Net zoals wij dat willen!

Alvast hartelijk dank voor je deelname, mede namens de onderzoekers!

Ga hier direct naar het onderzoek.

Lees ook:

Doe de I’M RESET Overgangstest online

I’M RESET Voedingstest

Scroll naar top