’Mijn lichaamsgeur verandert door de overgang’

Celeste heeft gemerkt dat haar lichaamsgeur verandert door de overgang. Ze vindt de “oude vrouwengeur” die om haar heen hangt erg vervelend, maar heeft nog geen oplossing weten te vinden. ‘Mijn reukvermogen is de laatste tijd enorm toegenomen.’

Ik ben 47 jaar en merk ook al wat lichte overgangsklachten zoals extreem emotioneel, opvliegerig en het bekende vochtige borstje als ik wakker word. Maar wat ik echt vervelend vind, is de verandering van mijn lichaamsgeur.

Geur van oma

Ik ben altijd bang geweest voor die bepaalde geur waar mijn oma naar rook en waar mijn moeder op een gegeven moment ook naar ging ruiken. En die geur merk ik nu sinds een paar maanden ook bij mezelf.

”Door de overgang ruik ik alles veel intenser”

Lichaamsgeur verandert door overgang

Ik heb al diverse forums over de overgang gelezen. Het enige waar ze het daar over hebben is zweetgeur, maar waar ik het over heb, is echt iets anders. Eerst dacht ik nog dat het een vaginale geur was. inmiddels ben ik erachter dat het om een totale lichaamsgeur gaat.

Antibioticumkuur

Uiteraard ben ik hiervoor naar mijn vrouwelijke huisarts geweest en heb ik een antibioticumkuur gekregen. Mocht ik een bepaalde bacterie hebben, dan zou die hiermee gedood worden. Helaas heeft ook dat niet geholpen.

Geur in de familie

Mijn huisarts begreep wel wat ik bedoelde. Ze vertelde mij dat als mijn moeder en oma eveneens deze geur hadden het vermoedelijk in de familie zat. Ze zei dat ik er waarschijnlijk ook aan moest geloven. Dit horen vond ik echt vreselijk!

Broccoligeur

Ik was me meerdere malen per dag. Spuit meer Victor & Rolf dan ik mij kan veroorloven, maar toch ruik ik boven alles en iedereen uit. De geur is moeilijk te beschrijven. Het is een soort combinatie van de geur van oud bloemenwater en de geur van broccoli.

Intenser ruiken door de overgang

Wel merk ik dat mijn reukvermogen de laatste maanden erg sterk is geworden. Ik ruik alles intenser. Dit is wel een veel voorkomende overgangsklacht, heb ik gelezen. Nu hoop ik maar dat mijn omgeving er minder last van heeft dan ik zelf. Ik vind het namelijk erg vervelend constant aan anderen te vragen of ze vinden dat ik anders ruik.

Vriendinnen in de overgang

Nu heb ik ook niet echt vriendinnen die in de overgang zitten. En om aan mijn moeder te vragen of ik net zo’n “oude vrouwengeur” heb als zij vind ik niet al te tactisch. Ik zou graag willen weten van andere lezeressen van jullie platform of er meer vrouwen zijn die hiervan last hebben. Alvast bedankt!

Reageren?

Wil je naar aanleiding van dit verhaal reageren? Mail dan naar: mijnverhaal@isamedina.com

Naar aanleiding van de reacties schrijven we mogelijk een artikel over dit onderwerp. Reacties worden in vertrouwen behandeld en anoniem in een artikel verwerkt.

We zien je reactie graag tegemoet!

Wil jij jouw verhaal delen?

In de rubriek ‘Mijn verhaal’ delen we onze ervaringen, belevenissen en observaties van het ouder worden als vrouw. Het kan overal over gaan: relaties, vriendschappen, seks, eenzaamheid, ouder worden, noem maar op. Het kunnen gevoelige en verdrietige verhalen zijn maar ook grappige en hilarische verhalen. Zolang het maar inspirerend, interessant of ondersteunend is voor anderen.

Stuur jouw verhaal naar: mijnverhaal@isamedina.com

Lees ook andere bijdragen van lezeressen in de rubriek ‘Mijn Verhaal’:
‘Lichen Sclerosus was de oorzaak van mijn pijnlijke vulva’
’52 jaar en weer druk aan het solliciteren’
‘Afscheid van mijn antidepressiva’

1 reactie op “’Mijn lichaamsgeur verandert door de overgang’”

  1. de deo POWER OF ZEN van is een uitkomst!
    Zij heeft nog veel meer fijne producten om je mee te wassen, in te smeren, wellicht helpt het bij jou ook?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top