I’M Today: Medina wil cold turkey stoppen met roken

Medina besloot tijdens haar lockdown cold turkey te stoppen met roken. Ze vertelt over wat een verslaving met je doet. ‘Het ontkoppelen van een verslaving is nogal pittig, zo zonder begeleiding.’ Deel 3 van een serie vlogs over deze bijzondere tijd.

Abonneer je hier op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze coronavlogs.

Wil je ook jouw ervaringen delen? Doe dat bij de reacties hieronder. We zijn benieuwd wat jij meemaakt of welke tips je wilt delen. Alvast bedankt!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

2 reacties op “I’M Today: Medina wil cold turkey stoppen met roken”

 1. Super goed Medina. Ik rook niet maar kan me voorstellen dat het hartstikke moeilijk, vooral de eerste dagen lijkt me.
  Het is voor een goed doel! Dat kan je! Volhouden!

  Groetjes, Femke

 2. Linda Groenewold

  Hoi Medina,

  Wat ben je goed bezig en wat vind ik het dapper dat je juist nu stopt!

  Ikzelf ben afgelopen september, na 38 jaar roken, gestopt. Dit was noodgedwongen door ziekte, maar stoppen is stoppen. In die periode vroegen artsen mij waarom ik juist op dat moment ging stoppen en of dit slim was, want ik had veel stress en ziek was ik toch al. Ik begreep dit en wilde het liefst gelijk weer een sigaret opsteken, maar in mijn hoofd klopte het gewoon niet om te roken terwijl ik ziek was. Eigenlijk hetzelfde wat jij zegt, je gaat toch niet roken terwijl een erge longziekte op de loer ligt.
  En nu komt het….. ik ga hetzelfde tegen jou zeggen als de artsen tegen mij; ik vraag me af of het voor jou slim is om nu te stoppen. Je hebt al veel stress, je zit gedwongen opgesloten met je gezin en door het roken krijg je niet eerder corona, dit komt namelijk door een virus en heeft niks met roken te maken. Is het niet handiger om met jezelf af te spreken dat je stopt wanneer deze hele slechte film afgelopen is? Dan kom je waarschijnlijk wat makkelijker deze periode door en is het voor iedereen wat beter te behappen.

  Ik snap dat dit vast niet is wat je wilde horen, maar ik zie je strijd, herken het en hoop je hier toch mee te helpen, al was het maar voor alleen wat rust in je hoofd.

  Wees lief voor jezelf en sterkte met alles wat er nu gebeurt.
  Kop d’r veur!!

  Groetjes,
  Linda

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top