Medina gaat weer op online museumbezoek

Medina Schuurman

Medina heeft het helemaal te pakken: achter haar laptop heerlijk struinen door online musea in binnen- en buitenland. Dit keer heeft ze een aantal wat kleinere musea gevonden die zeker de moeite van het bezoeken waarde zijn. Struin je met haar mee?

Het Limburgs museum

Het Limburgs Museum heeft een 360 graden tour vanTekens van Vrijheid gemaakt, de expostie ter ere van 75 jaar bevrijding. Je ziet er indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945. Je beleeft het nu alsof je er zelf rondloopt.
Wandel mee  

Het singer museum

Singer Laren brengt de kunst bij je thuis. Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm vertelt online over een aantal prachtige werken uit de tentoonstellingen ‘Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan en Van Barbizon tot Bergen’.

Bekijk ze hier

Het Groninger Museum

Hou je van tekenen, of experimenteren met verf? Het Groninger Museum nodigt je uit mee te doen met leuke doe-opdrachten. Elke vrijdagavond zet het museum een nieuwe creatieve missie op de site. Doe bijvoorbeeld net als de schilders van ‘De Ploeg’ een schilder-duel samen met je partner, ouder(s), kinderen in huis of via een videocall.

Ga naar de opdrachten

Lees ook: Tips van Isa vol films en online museumbezoek

1 reactie op “Medina gaat weer op online museumbezoek”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top