Isa & Medina schrijven van zich af

“Ik kom er de laatste tijd amper aan toe, terwijl ik het eigenlijk vaak deed”, zegt Medina. “Ik ga weer schrijven”, besluit ze dan ook. Want het helpt enorm en niet alleen in tijden van crisis: een dagboek bijhouden.

Onderzoek

“Meestal lucht ik mijn hart: even alles opschrijven wat je niet kunt zeggen tegen iemand anders, het als het ware van je af schrijven”, vertelt Medina over haar dagboek-ervaringen. “Je angst, je zorg, je vraagtekens bij wat er gebeurt. Maar ook beschrijf ik vaak waar ik naartoe wil met m’n leven, ik onderzoek waar ik nu sta, wat ik ervan vind en bekijk zo waar en wat ik wil veranderen”, zegt ze.

Herinneringen

En ook Isa is een enorme voorstander van het bijhouden van een dagboek: “Ik doe dat vaak wel maar ik ben nu ook bezig met een boek over mijn ouders en daardoor komen er veel herinneringen en gedachtes boven die ik meteen opschrijf op mijn telefoon om dat later weer te verwerken”, aldus Isa. Ze vervolgt: “Maar ik vind het altijd fijn om mijn gedachtes op te schrijven zodat ik daarna voel waar ik sta of waar ik naar toe wil. Ik bekijk mezelf van meerdere kanten en zie dan ook mijn angsten en mijn verlangens en daar kan ik dan weer mee aan de slag.”

Heb jij een dagboek of juist niet? We zijn heel benieuwd, dus reageer vooral op dit artikel. Hieronder of via onze social media-kanalen!

1 reactie op “Isa & Medina schrijven van zich af”

  1. Jolanda Moes

    Ik houd ook altijd een dagboek bij en kijk dan wat het met me doet en waar ik sta. Schrijf ook een biografie op het moment, erg leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top