Isa & Medina gasthoofdredacteur van Margriet!

“Het is heel erg leuk geworden”, zegt Medina over het nieuwste nummer van Margriet. Dat moet ook wel, want Isa en Medina zijn deze week gasthoofdredacteur van het blad.

Leuk ouder worden

Het thema van Isa en Medina’s Margriet is ‘leuk ouder worden’… Maar is daar eigenlijk wel iets leuk aan? Isa: “Je bent minder onzeker. Alle kennis die je hebt opgedaan in dit leven neem je mee, wat betekent dat je echt iets te melden hebt. We gaven een tijdje terug een lezing aan een groep jonge vrouwen en die hingen aan onze lippen: zo leuk om te zien.” Medina vult aan: “Ik voel me nu alleen wel echt oud, haha. Toen ik veertig was had ik dat helemaal niet: de wereld lag nog open. Het gebeurde rond mijn 46e, toen de overgang begon en mijn lichaam en energie veranderden. Ik voelde dat ik een ander mens aan het worden was, dat ik me ontwikkelde naar een oudere vrouw.” Isa: “Dertig en zelfs veertig worden, daar had ik geen last van. Vijftig is toch anders. Het is een bizar gevoel: o, ik kan écht niet meer terug.”

Seks

Ook de favoriete stad, boeken, series, kinderen, geliefden en natúúrlijk de overgang komen voorbij in het nummer. Maar ook taboes. Want het doorbreken van welk taboe staat bovenaan het lijstje van de dames? Medina: “Seks. Dat is een ding, seks na je vijftigste. Wij dachten vroeger ook dat ouderen geen seks meer hadden. Dat klopt niet.” Isa: “Dacht jij dat echt?” Medina: “Ja, zeker mijn ouders en opa’s en oma’s niet. Het is sowieso een moeilijk onderwerp voor vrouwen die in de overgang zijn geweest. Die denken daarna: doei, tot hier en niet verder. En vrouwen kennen hun eigen lichaam vaak slecht, durven niet voor hun eigen genot te gaan, stellen zich dienstbaar op voor de man. De vrouwelijke seksualiteit na de vijftig is een onontgonnen gebied.”

Columns

En na deze editie stopt het trouwens niet, de komende weken schrijven Isa en Medina elke week een column voor Margriet onder de titel Isa en Medina over… De eerste editie gaat óók over seks. Maar verder komen daten, mannen, verlangens en een ouder wordend lijf. Zo schrijft Isa: “Ik ben gevraagd voor een datingprogramma op tv, maar de gedachte dat heel Nederland over mijn schouder ging meegluren welke man ik zou kiezen, vond ik vreselijk. Vroeger kwam je iemand nog gewoon tegen op straat, tegenwoordig is het normaal om te daten via Tinder. Ik zag het niet zitten om een account aan te maken op zo’n datingsite.” Medina: “Zodat mannen denken; hé, hier kan ik Isa Hoes d’r poes zien.”

Verder lezen? De Margriet van Isa en Medina ligt nu in de winkels!

Foto’s: Mark Uyl

Scroll naar top