Isa & Medina eten weer buiten de deur… of toch niet?

Een gekke, maar ook een bijzondere dag: 1 juni 2020. Na drie maanden afzien gaan de bioscopen weer open, maar óók de terrassen en de restaurants. Een goed moment om met Isa & Medina de balans op te maken. Gaan zij direct weer uit eten? En waar gaan ze dan naartoe?

“Ik verlang heel erg naar weer uit eten kunnen gaan met Willem, mijn partner” zegt Medina. “Dat waren altijd onze momenten; goed restaurant, goed eten en goede wijn, dan zijn wij blij. Weer even helemaal in elkaar opgaan, zonder kinderen, alleen wij, en weer verliefd worden op elkaar”, vervolgt ze. Medina: “We kennen elkaar pas anderhalf jaar en elf jaar geleden hadden we al een korte affaire, hij is een liefhebber van goeie restaurants en goede wijnen, dus dat deden we vaak, heel fijn vond ik dat ook. Dus nu ineens die corona dwars door een prille relatie is wel jammer, dus ik snak ernaar om dit weer op te pakken. We deden ook eens in de twee weken eerst naar een film en dan laat ergens eten, dat mis ik enorm.”

Anderhalve meter

Isa vult aan: “Het zal raar zijn, maar ook fijn denk ik.” Ze vervolgt: “Dat hoop ik althans want met die anderhalve meter regel weet ik niet hoe het zal zijn in een restaurant. Misschien juist wel heel fijn want het was soms ook wel heel druk. Maar er waren ook plekjes waar dat wel weer gezellig was, dat dat juist het charmante was.”

Versoepeling

Medina kijkt nog even de kat uit de boom zegt ze: “Wij wachten even af hoe het gaat, even aanzien allemaal.” Waarom weet ze eigenlijk niet precies. “Wij hebben ons best strikt aan de ‘regels’ gehouden afgelopen maanden en door de versoepeling zie je dat mensen vrij snel alles loslaten. Ik vind dat heel asociaal, je houdt je in dit geval niet alleen voor jezelf aan de regels, maar juist ook voor de ander, dat je een ander niet besmet, mocht jij het hebben”, zegt Medina daarover.

Ultiem geluk

En wat zijn uiteindelijk de plekjes om te zijn volgens de dames? “Ik wil uiteindelijk wel weer naar Kaagman en Kortekaas, wij kennen de eigenaren, het eten is supergoed en ze hebben goede wijnen en fijne mensen in de bediening”, zegt Medina. Voor Isa is het ook duidelijk: “Petit Caron. Of de Auberge, allebei in Amsterdam”, vertelt ze. “Ik denk wel dat het goed is als we die tak ook weer ondersteunen. Restaurants mogen niet omvallen, ik ben namelijk ook wel blij dat er dan weer eens iemand anders kookt dan ikzelf”, vertelt ze verder. “En het is een fijne ontmoetingsplek. Vroeger met mijn lief, nu met vrienden en vriendinnen. Een avond bijpraten én heel goed eten en drinken een fijne setting (en prettige bediening) dat is ultiem geluk”, besluit Isa.

Scroll naar top