Interview openhartige Isa in AD

Leuk! Een openhartig en eerlijk interview met Isa in het AD dit weekend. Waarin ze wordt geconfronteerd met uitspraken uit het verleden. Een kleine bloemlezing…

Uit 1995: ‘Als ik niet voor acteren had gekozen, zou ik een beetje truttig zijn geworden, een huismus.’

“Oeh, een oudje! Grappige uitspraak… Truttig is misschien een flauw woord, maar ik kom wel uit een beschermd, degelijk, net middenstandsgezin uit Den Bosch. Ik was het vierde kind, het nakomertje en, dat moet ik ook zeggen: wat de meisjes deden, was voor mijn ouders toch wel ietsje minder interessant. Heel traditioneel. Terwijl mijn moeder wel zelfstandig was. Ze werkte, zat voor de VVD in de gemeenteraad, was best vooruitstrevend. Ik koos voor de toneelschool in Maastricht, dat was niet gebruikelijk. Achteraf beschouwd had ik dat nodig om eruit te breken, om niet veilig in Brabant te blijven hangen.”

Uit 1996: ‘Ik heb een gesprek met Playboy gehad. Dat is iets voor later, zodat ik tegen mijn kinderen kan zeggen: zo zag mama eruit.’

“Wat een rare opmerking! Ik had toen nog niet eens kinderen. Ik heb inderdaad in de Playboy gestaan. Heel decent hoor, geen rare foto’s. Inmiddels weet ik natuurlijk dat je kinderen denken: ieuw! Vijf jaar geleden speelde ik in De Ontsnapping, een film met wat heftige seksscènes. Merlijn vroeg of hij de première mocht overslaan. Hij had van vrienden al genoeg gehoord over de voorstukjes. Ik heb het nog nooit met ze gehad over die Playboy-reportage, Vlinder zou zich echt kapót schamen. Als ik mijn bikinistukje afdoe vraagt ze: ‘Mam, kun je niet gewoon met je bikini aan zonnen?’ Ik ben van een generatie die naar naaktstranden ging. Daar gruwelt Vlinder van.”

Uit 1997: ‘Ik geloof in reïncarnatie.’

“Nog steeds. Ik denk dat we met z’n allen een grote energiebron vormen. Ik heb sterk het gevoel dat we hier zijn om dingen te leren en ervaren. Al zul je mij niet horen zeggen dat ik nog weet dat ik in de tijd van Napoleon op aarde was. Ik had het er met mijn vader soms over, hij vond de mens van nature slecht. Het houdt gewoon op na de dood, was zijn idee. Dat gevoel heb ik helemaal niet. Ik vind het zo zinloos, als het alleen maar dit is.”

Het volledige interview met Isa lees je hier!

Foto’s: Mark Uyl

Scroll naar top