’In deze moeder-zoon-relatie is het hard zonder hart’

Joke Metselaar emoties

Adine belt reader Joke Metselaar met een vraag over haar volwassen zoon Koen. In zijn vroege jeugd had ze een hele fijne moeder-zoon-relatie met hem. Nu is ze hem kwijtgeraakt. Hij is hard en onverschillig naar haar. Zij vraagt of er een weg terug is.

Als ik invoel zie ik dat haar zoon twee losse stukken in zichzelf heeft. Als kleine jongen leefde hij vanuit zijn bovenste chakra’s. Vanuit een gevoel van heelheid met alles om zich heen. Een heel en wijs jongetje. Blij en gevoelig.

Onderste chakra’s

Ook zie ik een harde schil om hem heen. Die heeft hij in zijn volwassenheid neergezet. Hij heeft op jonge leeftijd onverwacht het bouwbedrijf van zijn te jong overleden vader moeten overnemen. Als antwoord op alles wat op hem af kwam heeft hij een harde schil om zich heen gevormd. Hij is gaan functioneren vanuit zijn onderste chakra’s, zijn ego.

Verbinding met het hart

Het ego is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je jouw specifieke opdracht in de aarde kunt neerzetten. Dat je je eigen leven kunt vormgeven. Daarvoor is een verbinding nodig met het hogere, met de bron: het heldere weten en zien. Dit kan alleen tot stand komen via onze grote transformator, het hart.

“Als een vogel kan hij weer op de thermiek van het leven meevliegen”

Ego als uitvoerder

Het hart zorgt voor verbinding. In onszelf, verticaal, met de bron als grote informatievoorziener en het ego als uitvoerder. Maar ook horizontaal, zodat we verbinding kunnen maken met de wereld om ons heen. En zo ook onze medemensen kunnen begrijpen én aanvoelen.

Geen gelukkig huwelijk

Tot vorig jaar was haar zoon Koen met een vrouw getrouwd waar Adine het niet goed mee kon vinden. Hoewel ze erg haar best deed om de situatie te accepteren, zag ze dat het huwelijk niet gelukkig was. Haar zoon werd steeds ontoegankelijker en gestrester. Toen hij op een reünie zijn eerste jeugdliefde Evy weer tegenkwam, sloeg de vlam in de pan. Ze waren elkaar nooit vergeten.

Paradijs van de jeugd

In de hernieuwde liefde herinnerden Koen en Evy zich het paradijs van hun jeugd. Ze waren allebei weer met elkaar in de bron, in de heelheid. Maar, zoals in elk sprookje, klopte ook hier de realiteit aan de deur. Toen ik invoelde, voelde ik dat Evy – inmiddels zijn tweede vrouw – in het dagelijks leven net als Koen nu uitsluitend vanuit haar onderste chakra’s leefde. Vanuit haar persoonlijkheid.

Depressieve gevoelens

Bij Evy uitte het leven vanuit haar persoonlijkheid zich in een vorm van depressieve gevoelens, een gevoel van zinloosheid. Depressiviteit en een gevoel van zinloosheid komen altijd voor als de bovenste chakra’s afgesloten zijn. Dan is er geen contact meer met de innerlijke leiding.

Harde woorden

Ook Evy was niet in staat het hart erbij te houden. En zonder de transformator, het hart, schuren ego en de bron van het heldere weten én zien als vuurstenen tegen elkaar. En kunnen er, bij onenigheid, te harde woorden vallen.

Spirituele informatie

Beiden hebben dezelfde leerweg te gaan. De weg van het hart. De weg van het midden. Bij verder invoelen zie ik dat Evy enorm open staat voor spirituele informatie. Zij wil niets liever dan de weg vinden. De verbinding zoeken tussen de huidige dagelijkse realiteit en het paradijs van hun jeugd.

In contact komen met intuïtie

Koen zoekt nog steeds houvast en controle in zijn ego. Hij begrijpt niet waarom het nu zo vaak botst tussen Evy en hem. Adine kan daar een prachtige rol in vervullen. Door haar herinneringen over de lagere schooltijd van Koen en Evy met haar zoon te delen. Door hem met regelmaat even mee te nemen naar die tijd, kan hij weer in contact komen met zijn intuïtie. Met het heldere weten en de overgave.

Moeder-zoon-relatie herstellen

Op deze manier kan hij de controle vanuit het ego langzaamaan loslaten. En weer als een vogel op de thermiek van het leven meevliegen. Dat is de basis om de moeder-zoon-relatie tussen Adnine en Koen weer te laten herstellen.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Joke Metselaar

Joke Metselaar is intuïtief coach en reader. Tijdens de sessies maakt ze gebruik van verschillende technieken. Bij elke situatie past een andere. Een reading laat het licht schijnen op onbewuste drijfveren. Familieopstellingen zorgen voor een hele directe connectie met het voelen en met het helende veld. Joke heeft een praktijk in Amsterdam en in Deventer. Ook geeft zij telefonische sessies. Met regelmaat publiceert zij haar ervaringen en inzichten op isamedina.com.

Meer informatie: jokemetselaar.nl

[/services][/services_wrap]

Lees ook:
‘Van beroep switchen hoeft Francine nu niet meer per se’
Bij de reader: ‘Wat ga ik doen met mijn leven?’
Altijd moe? Van moeten naar willen helpt!

Scroll naar top