I’M Voedingstest

Binnenkort lanceren we officieel ons IM RESET-programma, maar voorafgaand daaraan hebben we nu al onze eigen I’M Voedingstest om te peilen hoe het met je (gezonde) eetpatronen gesteld is. Inmiddels is de test al door duizenden vrouwen beantwoord, tijd voor een tussenstand van de eerste resultaten!

Groente & Fruit

De basis is voor veel van onze lezeressen nog aardig in orde. Het eten van twee stuks fruit en 250 gram groente per dag wordt allebei met meer dan vijftig procent met ja beantwoord. Ook drie keer per week rijst, quinoa, gerst, haver of andere granen gaat goed, al kan dat nog altijd beter: 46% zegt dat nu al te doen. Bij de vraag over het eten van rauwe groente gaat het overduidelijk minder: 35% doet dat vooralsnog. Om nog maar te zwijgen over zeewier. Dat zou je eigenlijk één keer per week moeten nuttigen, de positieve respondenten van onze voedingstest blijven op twee procent hangen.

Kauwen

Ongebrande noten en vis eten, dat is belangrijk voor ons en dat weten de meeste mensen ook wel. Maar was het bij jou al bekend dat je eigenlijk twintig keer moet kauwen op je voedsel? 24% geeft aan dat nooit te doen, dus voor 76% van de lezeressen is er nog het nodige werk aan de winkel. Voeding vermijden met toegevoegde suikers doen we dan wel weer enorm goed allemaal: 71% geeft aan dat te laten. Net als een goed ontbijt trouwens, dat is enorm belangrijk. Gelukkig is dat voor 82% van de respondenten al het geval. Maar liefst 84% zegt daarnaast niet bijna iedere dag alcohol te nuttigen.

Stress

Opvallend is dat 55% van de lezeressen zegt last van stress te hebben, terwijl 66% aangeeft wel voldoende te slapen. En ook de inname van water is redelijk in balans: precies de helft zegt dagelijks meer dan acht glazen water te drinken.

Benieuwd naar je eigen resultaten? Kijk dan hier en doe mee aan de I’M Voedingstest.

Scroll naar top