I’M Vlog: Zomervakantiestress

In de laatste vlog voor de vakantie gaan we het hebben over zomervakantiestresss… Want hoe ga je nu lekker uitgerust en opgewekt de vakantie in? En we hebben het natuurlijk over andere dingen, zoals hormoontherapie en eh… vergeetachtigheid.

Veel vrouwen hebben in de aanloop van de zomervakantie te maken met vakantiestress. Is een vrouw in de overgang, dan is een woede-uitbarsting niet uitgesloten. En dan bestaat de kans nog dat een vrouw in de vakantie zelf ziek wordt…

Stresshormoon cortisol

Hoe komt dat? Door de spanning maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan die je prikkelbaar maakt. Als je daar niet van los komt voor de vakantie, neem je dit meer óp vakantie. Ontspannen tijdens je vakantie is dan niet makkelijk. De tip van experts is eigenlijk kinderlijk eenvoudig: zorg dat je voor de vakantie niet te veel stresst…

Ontspannen

Hoe je dat doet? Wij doen het in elk geval op dezelfde manier. Wij zorgen ervoor dat de boel helemaal aan kant is in huis en alle klussen zijn gedaan die je normaal zo veel mogelijk uitstelt, zoals de administratie. Maar dan wel zo dat het ons de adem niet ontneemt. Zo ontspannen mogelijk dus.

Hormoontherapie

Een onderwerp waaraan we ook een artikel hebben gewijd op ons platform isamedina.com is hormoontherapie. En dan met name over een nieuw onderzoek dat uitwijst dat vrouwen met overgangsklachten die voor hun 50ste een hormoontherapie volgen een langere levensverwachting hebben. Dus ben je vrouw in die leeftijd met overgangsklachten? Lees dan het interview met gynaecoloog Dorenda van Dijken.

Boek Te Lijf

Wij hebben onlangs ook een interview gehad, met de Volkskrant dit keer. We merken dat wijzelf anders in de overgang staan in vergelijking met een aantal jaren geleden toen we ons in het onderwerp overgang gingen verdiepen voor ons boek ‘Te Lijf’. Destijds gingen we vooral in op de heftigheid van overgangsklachten, waarschijnlijk omdat we daar toen middenin zaten en er veel last van hadden.

Positieve kanten overgang

In het interview met de Volkskrant hebben we het meer over de positieve kanten van de overgang. Want de overgang is ook een mooie fase. Iets wat in andere culturen al eigen is, zie je in toenemende mate ook in Nederland gebeuren: de overgang zien als een transitie van een jonge vrouw naar een wijze oude vrouw. Het interview in de Volkskrant verschijnt overigens op 24 juli.

Vergeetachtigheid

Nou, we ronden af. Be sweet to yourself en denk tijdens je vakantie vooral na over waaraan jezelf behoefte hebt. Zijn we nou nog iets vergeten?

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top