I’M Vlog: verhalen over schaamte

In deze vlog behandelen we verhalen van jullie over schaamte. Zoals een verhaal van een vrouw die een nieuwe liefde vond via Second Love. Andere verhalen gaan over angst voor kansen in het leven, zich dom voelen en bang zijn fouten te maken.

Het eerste verhaal gaat over een vrouw die zestien jaar in een huwelijk zat en daarin absoluut niet gelukkig was. Haar ex-man kampte met namelijk met een x-tal problemen waaronder een seksueel misbruikverleden waarmee hij eigenlijk nog niet echt aan de slag wilde. Van daaruit hadden zij geen intimiteit en al helemaal geen seksualiteit. Zij miste dat enorm.

Second love

Na veel gesprekken, ruzies en huilbuien gaf haar ex als oplossing aan dat zij maar een account moest aanmaken op Second Love, zodat bij hen de druk van de ketel was en zij aan haar trekken zou komen. Aldus geschiedde.

Intensieve seksrelatie

Zij kwam al snel in contact met een leuke man. Met hem had zij gedurende zes maanden een intensieve seksrelatie, waar bij haar veel gevoelens omhoog kwamen zoals gezien worden als vrouw, bemind worden, genieten van haar lijf en seksualiteit en het ongenuanceerd van een ander mogen genieten. Totdat ze verliefd werden. Omdat dit niet de opzet was, verbraken zij het contact. Daardoor kwam ze er wel achter wat ze gemist had bij haar ex én wat ze ten diepste wenste: een volwaardige liefdevolle relatie met een man waarin zij zich 100 procent vrouw mocht voelen.

Nieuwe partner

Na een lang en intens pijnlijk proces is ze uiteindelijk drie jaar geleden gescheiden en heeft ze voor zichzelf gekozen en voor haar eigen pad. Na een jaar kwam ze, zonder dat ze op zoek was, haar huidige partner tegen waarbij ze alles vond wat zij zich wenste.

Beren op de weg

Een andere vrouw laat naar haar gevoel kansen liggen verder te komen in het leven omdat ze bang is en altijd beren op de weg ziet. Haar voornemen is dit aan te pakken. Zo is ze afgestapt op een leuke vrijwilligersplek en werkt ze daar alweer een tijdje met ontzettend veel plezier. Nu weet ze dat ze het toch wel kan! Een andere schaamte van haar is dat ze te veel in haar vertrouwde omgeving blijft hangen, terwijl ze weet dat verandering ook goed kan zijn. Daarmee wil ze nog aan de slag.

Dom voelen

Een andere vrouw voelt zich vaak dom en is intussen heel handig dit te verbloemen. Zo draait ze er altijd met een verhaal omheen als ze bijvoorbeeld geen gericht antwoord kan geven. Deze aanpak is helemaal verweven is in haar dagelijks leven. Eigenlijk op een manier dat het voor haar normaal is geworden. Bizar eigenlijk, constateert zij zelf.

Van nature onzeker

Ze vertelt dat ze van nature heel onzeker is. Ze heeft haar moeder verloren toen ze 13 jaar oud was en volgens haar heeft dat haar voor een groot deel gevormd tot wie zij nu is. Als zij bijvoorbeeld met een paar vriendinnen een avondje uit gaat, denkt ze op voorhand dat zij de minst leuke of de minst interessante persoon is die avond. Als er dan een gesprek op gang komt over iets waar zij niet veel vanaf weet, houdt zij zich op de achtergrond. Bang dat ze iets doms zegt.

Bang voor fouten maken

Weer een andere vrouw vindt het verschrikkelijk fouten te maken. Daar kan ze heel erg last van hebben, vooral als mensen om haar heen boos op haar worden. Dan gaat zij zich schamen. Ze weet zich dan ook vaak geen houding te geven en krijgt een soort vluchtgedrag. Dit overkomt haar bijvoorbeeld in werksituaties.

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top