I’M Vlog: Valentijnsdag, een dag voor intimiteit!

Volgende week is het weer Valentijnsdag. Wat natuurlijk voor ons vrouwen een belangrijke dag is, want krijg je dit jaar bloemen, een kaartjes, bonbons of misschien zelfs een leuk lingeriesetje? En als je partner intimiteit wil, hoe doe je dat dan?

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag, een dag voor intimiteit,en daarop lopen wij een beetje vooruit. Sterker nog, Medina heeft het al gevierd, daarover later.

Best romantisch

Valentijnsdag is altijd wel een dingetje in een vrouwenleven. Ons idee daarover schiet heen en weer tussen bullshit, want commercieel, en een moment om je liefde te uiten naar een ander, best romantisch dus.

Intimiteit

Wat vrouwen vaak doen bij Valentijnsdag is wachten of we een reactie of hint krijgen van onze partner. Wij wachten dus op een man. Maar Medina wil eigen een geëmancipeerd standpunt innemen, dat tegelijkertijd een zacht uitgangspunt heeft. Want het kan wel eens zo zijn, bijvoorbeeld wanneer je in een relatie zit en je allemaal klachten hebt op een bepaald gebied, dat je man iets leuks wil doen op het intieme vlak. Maar hoe dan?

Man veroveren

Medina vertelt dat je in je pijn kunt blijven zitten, maar je kunt ook denken: ik moet wat pro-actiever zijn. Denken: ik zet mij eroverheen en ga mijn man veroveren. Waar die man vermoedelijk ook al lang op aan het wachten is.

“Als je jezelf vrijheid gunt, weet je nooit wat er gaat komen”

Seksualiteit is energie

Dit is belangrijk want intimiteit en seksualiteit hebben een belangrijke basis in een relatie. Het gaat immers over iets delen, iets wat anders is dan het dagelijkse leven dat we met elkaar ervaren. Zo vertelt Isa dat bij seksualiteit niet om woorden gaat, maar dat het een energie is die je alleen maar op die manier met een ander kan delen.

Vakantieliefde

‘Maar hoe zit dit dan voor vrouwen die alleen zijn?’, vraagt Isa zich af. Ze geeft zelf het antwoord: zelfliefde. Zo heeft Isa zichzelf rond Valentijnsdag een korte zonvakantie cadeau gegeven. En ja, wie weet komt er wel een vakantieliefde op haar pad. Je weet het maar nooit!

Seksuele klachten

Medina vertelt dat haar vervroegde Valentijnsdag mét intimiteit van de week al plaatsvond: een leuke avond in een hotel. ‘Ik heb wat seksuele klachten zoals vaginale droogheid en zadelpijn’, zegt ze. ‘Daardoor heb ik al een tijdje minder seks.’ Gelukkig is haar partner heel lief voor haar. Zo wil hij haar geen pijn doen. Echt superfijn, vindt ze dat.

Smeersels en pillen

Maar dit keer nam Medina het heft in handen. Het wordt immers misschien met die klachten niet beter dan het nu is. Verder is ze goed geïnformeerd over wat ze allemaal kan doen, met smeersels en pillen die de zadelpijn verlichten.

Intimiteit voelen

Ze ging er dus voor, want je kan altijd wel blijven wachten. Bovendien wilde ze wel weer eens die intimiteit tijdens haar Valentijnsdag voelen en genieten van haarzelf en haar partner. ‘Het mooie was dat we hierdoor de vrijheid kregen en we daardoor een hele leuke avond hadden.’

Ouder worden

Hierop terugkijkend realiseert Medina zich dat dit kwam omdat ze de ruimte pakte. Ze merkt wel op dat het tegenwoordig allemaal wat moeilijker gaat. Zo heeft ze naast haar klachten last van haar elleboog. Haar partner heeft last van zijn knie. ‘Tja’, zo verzucht ze. ‘We worden nu eenmaal wat ouder.’

Valentijnsdag en intimiteit

De vraag die dan oprijst is of je daarom de intimiteit moet laten varen, óf dat je juist goed jezelf gaat zorgen – voor de elleboog, voor de knie – en je focust op wat wél kan. Onze boodschap is daarom: zorg voor vrijheid binnen de gegeven situatie, want als je jezelf deze vrijheid gunt, weet je nooit wat er gaat komen.

Fijne Valentijnsdag met veel intimiteit gewenst!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top