I’M Vlog Update

Deze vlog is een beetje een ratjetoe. We schieten heen en weer tussen onze gemoedstoestand en de series die we kijken op Netflix. Tussendoor beantwoorden we onder meer vragen van vrouwen. Zo dus. Kijken maar.

Zoals te doen gebruikelijk beginnen we de vlog met hoe het met ons gaat. Zo heeft Isa wat last van de blues. Ze heeft vooral moeite met de dagelijkse riedel: opstaan, ontbijten, niet pleite, maar kind naar school, werken, boodschappen, avondeten, naar bed en de volgende keer nog weer eens.

Theatercollege Te Lijf

Verder gaan we in op onze ervaringen met ons theatercollege Te Lijf. We hebben nu vier keer de voorstelling gespeeld en merken dat iedere stad weer een beetje anders is. Maar altijd is het leuk en bijzonder, dat is toch wel de rode draad.

Vragen van vrouwen

Daarna gaan we in op vragen van vrouwen. Wat leidt tot onderwerpen als slecht slapen, wat je kunt doen tegen piekeren des nachts, de weldaad van nidra yoga en het genot van stilte. Net als in het theatercollege Te Lijf merken we dat het leuk en zinvol is als vrouwen meer en meer met elkaar delen. Daarom een oproep om jouw verhaal toe te sturen naar de rubriek ‘Mijn verhaal’: mijnverhaal@isamedina.com.

Netflix-series

Ten slotte geven we nog tips voor Netflix, want daar is het nu wel weer tijd voor, zo vinden we (onder een dekentje, met een kopje thee). Isa kijkt momenteel naar de derde serie van The Affair, een verhaal over een schrijver en een serveerster die een relatie met elkaar aanknopen, terwijl hij is getrouwd en vier kinderen heeft. Zij probeert haar leven op de rails te krijgen, nadat ze haar kind heeft verloren. Een affaire klinkt als een cliché, maar dat is de serie zeker niet.

Feminisme in Nederland

Medina kijkt naar ‘Feminists: What are they thinking?’, een documentaire over het feminisme. Dan veren wij op, jawel, want de ongelijkheid tussen man en vrouw is in Nederland nog steeds aanwezig. Medina windt zich op dat vrouwen in Nederland gedurende een heel werkzaam leven € 300.000 minder verdienen dan een man. In een vergelijkbare carrière (werkniveau, aantal uren per week etc.). In Nederland is er dus ook nog veel te doen, op vele terreinen, merken we op. Waarvan akte.

Lees ook: Theatercollege Te Lijf in RTL Boulevard
Lees ook: De grootste blokkades voor de 40+ vrouw op de arbeidsmarkt
Lees ook: Netflix uit, boek open

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top