I’M Vlog update

In deze vlog gaat het over de overgang op de werkvloer en behandelen we weer vragen van lezeressen. Over onder meer vaginale droogheid en opvliegers. Verder hebben we nieuws! We gaan meer aandacht besteden aan duurzaamheid.

Medina heeft het koud en Isa heeft eindelijk heur haar geverfd én heeft, wel ja, een onzichtbare beugel. Na die wetenswaardigheden gaan we over op de orde van de dag. Zo hebben we het afgelopen weekend een lezing gegeven over werken in de zorg in combinatie met de overgang. We vertellen dat op menig werkvloer weinig aandacht is voor vrouwen in de overgang. Bedrijven zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de redactie van Linda Nieuws. Daar hebben vrouwelijke medewerkers in de overgang namelijk een eigen ruimte waar zij zich even kunnen terugtrekken als het hen even te veel wordt.

Schaamstreek scheren

Veel bezoeksters van de het platform hebben weer vragen gestuurd, vooral vragen over de overgang. De eerste vraag die we behandelen heeft echter een wat andere aanleiding. Een vrouw vraagt zich namelijk af of veel 40+ vrouwen hun schaamstreek kaal scheren, omdat nu in de mode is. Medina vertelt dat ze onlangs kunstzinnige naaktfoto’s zag van vrouwen op leeftijd. Daaruit bleek dat als je ouder wordt de haren in de schaamstreek sowieso verdwijnen. Zij oppert dat je daarom misschien beter de schaamstreek niet zou moeten scheren. Want waarom zou je je als 40+ vrouw ouder voordoen dan je bent?

Vaginale droogheid: estriol of kokosolie?

De tweede vraag die we behandelen gaat over vaginale droogheid. Een lezeres heeft laten weten dat bij haar het middel estriol goed werkt, een hormoonpreparaat dat in de vagina wordt ingebracht. We zeg vertellen dat dit natuurlijk heel goed zou kunnen, maar drukken vrouwen op het hart dat men beducht moet zijn op de bijwerkingen van deze middelen. Wij zijn om deze reden wat meer voorstander van natuurlijke middelen. Zo zou kokosolie bij vaginale droogheid ook het gewenste effect hebben.

Clonidine tegen opvliegers

Weer een andere vraag gaat over opvliegers. Een vrouw krijgt op advies van haar huisarts en gynaecoloog clonidine voorgeschreven. Ook hier drukken wij haar op het hart de bijwerkingen goed in de gaten te houden, want bij clonidine zijn dat er nogal wat.

Duurzaamheid

Wij hebben dus de voorkeur om zo veel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Dan brengt ons tot het volgende. Ouder worden maakt je ook bewuster is onze stelling. Niet alleen bewuster over jezelf maar ook voor de wereld waarop we leven. Om deze reden gaan we op ons platform meer aandacht geven aan duurzaamheid. Met stappen die je in het leven kunt zetten om bewuster met duurzaamheid om te gaan. Want een betere wereld begint uiteindelijk bij jezelf.

Lees ook: 7 Tips om opvliegers tegen te gaan
Lees ook: Wat kan ik doen aan vaginale droogheid?
Lees ook: Duurzame mode duurder? Het is maar hoe je het bekijkt!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top