I’M Vlog: Van ongemakken tot nooit meer piekeren

De vlog van deze week is een allegaartje. We hebben het over vrouwelijke ongemakken, over de geneugten van elkaar helpen en de onzin van piekeren. Tussendoor laten we ook nog weten waar we zoal mee bezig zijn. So stay tuned!

Op ons platform isamedina.com hebben we afgelopen tijd een aantal artikelen geplaatst over vrouwelijke ongemakken. Gynaecoloog Marlies Bongers beantwoordt vragen van vrouwen over deze ongemakken, die in de regel ook met de overgang te maken hebben.

Hevige menstruatie bij overgang

Een van de vrouwelijke ongemakken die Marlies Bongers behandelt is een hevige menstruatie waar de vragenstelster twee weken per maand last van heeft. Heftig hoor. Wij hebben hier zelf geen last van maar zo zie je maar weer dat de lijst van klachten die horen bij de overgang lang is.

Migraine rondom menstruatie

Een andere vrouwelijk ongemak die aan de kaak wordt gesteld is van een vrouw die last heeft van migraine rondom de menstruatie. Ook zo’n heftige, hopelijk is hier iets aan te doen. Zo laat Marlies weten dat het onderdrukken van de hormoonschommelingen een positief effect kan hebben op de migraine. Aan dit onderwerp hebben we eerder aandacht besteed op ons platform. De link vind je onderaan het artikel van Marlies over migraine.

Steun bij overgang

Medina zag pas op Netflix een interview van David Letterman met Belinda Gates, je weet wel: de vrouw van Bill Gates. In hun foundation zet zij zich onder meer in voor het versterken van het vrouw-zijn in de wereld. Zij zegt dat iedereen daarbij een steentje kan bijdragen, het heeft niet alleen met geld te maken. Zo kun je in je omgeving ook steun geven aan mensen die het moeilijk hebben. Stel dat jij weinig last hebt van overgang, hoe fijn zou het dan zijn dat je een ander die er wel veel last van heeft ondersteunt?

De andere kant van Nederland

Isa heeft ook een programma bekeken op tv: De andere kant van Nederland. Dit programma gaat over mensen die het niet zo breed hebben. Wat haar opvalt is dat deze mensen juist heel erg voor anderen zorgen. En dat ze zich goed voelen, juist omdat ze voor anderen zorgen. Dus stel dat jij je down voelt door de overgang: help een ander, daar krijg je zelf ook weer energie van.

Piekeren

Tot slot hebben we het over piekeren. Medina vertelt dat ze sterker is geworden in minder piekeren. Piekeren brengt je namelijk nergens, zegt ze. Een therapeut heeft haar ooit eens geadviseerd al het gepieker overdag in een kwartier te doen, het zogenaamde piekerkwartiertje, en de rest van de dag dan niet meer te piekeren. Een goede tip, al zeggen we het zelf.

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top