I’M Vlog: Nieuwe relatie op latere leeftijd

Een nieuwe relatie op latere leeftijd beginnen. Medina heeft sinds ruim een jaar zo’n nieuwe relatie en vertelt erover in deze vlog. Want een relatie aanvangen als je al een leven achter de rug hebt, is toch anders dan wanneer je jong en druistig bent.

Medina doet de vlog deze keer alleen, Isa is namelijk met vakantie. Voor Medina is dat even wennen, zo zonder Isa, maar ze grijpt het moment aan om te vertellen over hoe het is om op middelbare leeftijd een nieuwe liefdesrelatie op te laten bloeien.

Nieuwe partner

Ze vertelt dat zij en haar nieuwe partner beiden een kind hebben én een vol leven. Dat maakt het samenvlechten van twee levens er niet gemakkelijker op, vindt ze. Gelukkig heeft Medina op dit vlak veel aan de gesprekken die ze hierover voert met Isa.

”Naarmate je ouder wordt, verandert de architectuur van de vulva”

Zachter en kwetsbaarder

Medina laat weten dat ze in haar vroegere leven altijd heel zelfstandig was. Ze vond dat ze het leven helemaal alleen zou moeten kunnen leven, wat ze ook deed. Maar Isa heeft haar geleerd zachter te zijn, zich kwetsbaarder op te stellen. Dit probeert ze nu ook in haar nieuwe relatie vorm te geven.

Liefdesrelatie

Medina erkent dat dit tussen vriendinnen soms makkelijker is dan in een liefdesrelatie. Immers, ze moet meer van haar individualiteit loslaten om ook echt met de ander samen te kunnen zijn. Ze vindt dat best raar, omdat ze is opgevoed met het idee ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Wie kent die slogan niet?

Onafhankelijk van man

Deze slogan, die zich eind jaren ’80 manifesteerde in menig meisjesoor, betekende voor Medina zelfstandig zijn. Goed voor jezelf zorgen. Onafhankelijk zijn van een man. Het zelf allemaal regelen, kortom.

Nieuwe relatie op latere leeftijd

Hoewel ze dit altijd heel goed heeft gedaan, merkt ze nu dat dit soms een obstakel is als je een nieuwe relatie op latere leeftijd aangaat. Want dan moet je samenkomen, binden en delen. Iets opgeven eigenlijk. Het is zeker moeilijker als je wat ouder bent en al heel wat hebt meegemaakt. Als je geen onbeschreven blad meer bent…

Scheidingen onder 55-plussers

Dit speelt in de huidige samenleving trouwens steeds vaker, een nieuwe relatie beginnen op middelbare leeftijd. Zo weet Medina dat momenteel de meeste scheidingen onder 55-plussers zijn. En die gaan naar verloop van tijd ook weer nieuwe relaties aan. Dat is toch echt een ander verhaal dan wanneer je jong bent en bijvoorbeeld nog geen kinderen hebt.

Lichamelijke aftakeling

Met haar nieuwe partner wil Medina het liefst haar hele verdere leven door, met hem wil ze samen oud worden. Dit betekent ook dat dat ze samen met haar partner de momenten van lichamelijke aftakeling gaat meemaken. Dat heeft iets kwetsbaars, vindt ze. Met elkaar naar het einde van het leven, terwijl je pas samen bent.

impact overgang op seksualiteit

Voor deze nieuwe relatie, had Medina een aantal jaren geen partner, vertelt ze. In die tijd kwam ze in de overgang terecht. Pas toen ze een nieuwe partner kreeg, besefte ze pas echt dat de overgang ook op seksueel vlak impact heeft.

Seksuele beleving

Ze kwam er in die periode achter dat het op dit terrein allemaal wat veranderd is. En dacht, wat gaat er nog meer veranderen de komende tijd? Zo verandert naarmate je ouder wordt de architectuur van de vulva. En dit heeft allemaal consequenties, zoals de invloed die dit heeft op je seksuele beleving.

Zin in seks

Medina geeft aan dat ze middenin deze fase zit en dat dit heel kwetsbaar is. Het gaat namelijk niet meer zo vanzelf als vroeger, om het zo eens uit te drukken. Zo is de zin in seks wat minder dan voorheen. En dat is nieuw voor haar.

Praten over intimiteit

Aan de andere kant is er dus de wens zich te verbinden met de partner. Dus zit er volgens Medina niets anders op dan hem hierover te vertellen. Hoewel dit niet makkelijk is, is het wel goed dit wel te doen, vindt ze. Sterker nog, eigenlijk moet alle mensen meer met elkaar praten over intieme aangelegenheden.

Zelfde levensfasen

Immers, we gaan allemaal door dezelfde levensfasen heen. Daar komt bij, dat juist over onze leeftijdsgroep, de 40+ vrouw, gek genoeg weinig bekend is. Bovendien, je kan gewoon niet alles te weten en dat hoeft ook niet. En wat je niet weet, kun je natuurlijk altijd vragen. Aan experts, aan vriendinnen, enzovoort.

Praat mee

Tot slot wil Medina graag weten wat jouw ervaringen zijn met een nieuwe relatie beginnen op latere leeftijd. Wat maak jij mee? Hoe gaat het op seksueel vlak? Wat vind je juist leuk aan zo’n nieuwe relatie? Laat het weten via info@isamedina.com of in de comments op onze sociale mediakanalen. Alvast dank!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top