I’M Vlog: World Menopause Day!

Vrijdag 18 oktober is het World Menopause Day. Zoals jullie weten is het onze persoonlijke missie dat iedere vrouw én man in Nederland goed is geïnformeerd over de overgang. Daarom doen wij mee aan de campagne ‘De Overgang’.

We staan op een evenement en hebben zojuist jonge vrouwen van alles verteld over wat hen te wachten staat bij de overgang. Heel leuk was dat. Maar nu eerst World Menopause Day, dé dag dat vrouwen in de overgang eigenlijk heel goed verwend moeten worden.

Vrouwen in de overgang

Zoals gezegd is het onze missie – we kunnen het niet vaak genoeg zeggen – dat iedereen weet wat vrouwen tijdens de overgang meemaken. Wat de overgang betekent. Wat je kunt doen. En dat de overgang al vanaf je 40e kan beginnen.

World Menopause Day: verwendag

Dat is nodig want uiteindelijk krijgt iedereen met de overgang te maken. Als vrouw zelf natuurlijk, maar als man, echtgenoot, collega, baas, vriendin of kind. Ennuh, echtgenoot, collega of vriendin, als je dit nu hoort: ga je haar extra verwennen op World Menopause Day?

Overgang nog steeds taboe

Op dinsdag 15 oktober 2019 is de campagne ‘De overgang’ van start gegaan. Geïnitieerd door de Telegraaf en Mediaplanet. Daaraan doen wij natuurlijk ook mee: de overgang is nog steeds een taboe en wij willen een bijdrage leveren dit te veranderen.

Mooie dag

Tot slot vindt Medina dat vrouwen op vrijdag 18 oktober alles mogen doen waar ze zin in hebben. Isa is het daarmee eens als je denkt dat dát lief zijn voor jezelf is. Isa denkt eerder dat het gaat om het beleven van kleine momenten, of grote momenten. Maar dat je er in ieder geval een mooie dag van moet maken.

Lees hier het interview met ons in de Telegraaf.

Lees hier meer over de campagne ‘De Overgang’.

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top