I’M Vlog: Buitenlandse Zaken

Voor ons doen dit keer een wat korte hapsnapvlog. Vlak voor onze lezing bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Strekking: hoe kun je als organisatie de werkvloer overgangsproof maken? Proberen wij wat aan te doen. Spannend!

Wij zijn dus bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. We gaan zo meteen een lezing geven over de impact van de overgang op de werkvloer. In de zaal straks 200 mensen, zowel vrouwen in de overgang als leidinggevenden. Centrale vraag is: hoe kun je de werkvloer overgangsproof maken?

Ziekteverzuim en overgang

Aandacht geven aan dit onderwerp is nodig om het ziekteverzuim in Nederland onder vrouwen in de leeftijd tussen de 44 en 60 jaar terug te dringen. Wat is namelijk het geval? Van het ziekteverzuim onder deze vrouwen is 34 procent gerelateerd aan overgangsklachten. Dat is echt superveel!

Impact overgang op de werkvloer

Dit ziekteverzuim moet omlaag en kan ook omlaag, vinden wij. Globaal zou je kunnen zeggen dat dit is te bereiken met betere informatie over alles wat te maken heeft met de overgang. Zo is het belangrijk een hoger bewustzijn te creëren bij vrouwen in de overgang én leidinggevenden (dus ook mannen) van de impact van de overgang op de werkvloer.

Werkvloer overgangsproof

Een van de mogelijkheden om de situatie van vrouwen op de werkvloer te verbeteren is het overgangsproof maken van de werkvloer. In dit artikel lees je 7 tips voor leidinggevenden en HR-afdelingen om dit voor elkaar te krijgen.

Aangename overgang

Tijdens de lezing praten we natuurlijk ook met de mensen in de zaal. We zijn benieuwd naar hun ervaringen en willen achterhalen welke ideeën zij hebben om de werkvloer overgangsproof te maken. Ennuh, we hebben uiteraard zelf ook plannen om de situatie van vrouwen in de overgang aangenamer te maken op de werkvloer.

In gesprek over de overgang

Om eerlijk te zijn vinden we het nog steeds best spannend om zo in gesprek te gaan met zo’n volle zaal. En we zijn ook best een beetje zenuwachtig. Dat zal wel de reden zijn dat we in deze vlog een beetje fluisteren. Maar goed, het gaat er uiteindelijk om dat we gehoord worden ;–) Tot de volgende vlog!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top