I’M Vlog: Bloeddrukcampagne Hartstichting

Vandaag lanceert de Hartstichting een Bloeddrukcampagne en wij helpen mee daar aandacht aan te besteden. Waarom? Het hebben van een gezonde bloeddruk is heel belangrijk. Een te hoge bloeddruk verhoogt namelijk de kans op hart- en vaatziekten.

Gelukkig is dit te voorkomen als je eerder weet dat je iets onder de leden hebt. Want weet je bijvoorbeeld dat ruim 1,2 miljoen mensen tussen de 30 en 70 jaar een hoge bloeddruk hebben zonder dit zelf te weten? Want een hoge bloeddruk voel je niet. Maar het verhoogt wel de kans op een hart- en vaatziekten.

Regelmatig bloeddruk meten

Daarom roepen wij samen met de Hartstichting iedereen boven de 40 jaar op om regelmatig zijn of haar bloeddruk te meten. Ook als je gezond bent!

Hart- en vaatziekten

Wil je meer weten over hart- en vaatziekten? Bekijk dan het interview dat wij hadden met dokter David. Hij legt uit wat het belang is van een gezonde bloeddruk en geeft tips wat je kunt doen om een hoge bloeddruk te voorkomen!

Hoe werkt een bloeddrukmeter

Verder hebben we een video gemaakt waarin we uitleggen hoe een bloeddrukmeter werkt. Want dames, naast een weegschaal moeten we voortaan ook een bloeddrukmeter in huis hebben…

Winactie tien bloeddrukmeters

En tot slot hebben we een nieuwe winactie waarin we tien bloeddrukmeters weggeven. Doe daar dus aan mee zou ik zeggen!

Meer informatie over de Bloeddrukcampagne van de Hartstichting vind je hier.

Hartstichting bloeddrukcampagne

In november besteedt de Hartstichting aandacht aan het belang van een gezonde bloeddruk. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben een hoge bloeddruk zonder dit zelf te weten. Een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel de kans op een hart- of vaatziekte. Daarom roepen wij samen met de Hartstichting iedereen boven de 40 jaar op om regelmatig zijn of haar bloeddruk te meten, ook als je gezond bent!

Scroll naar top