I’M Vlog: Beauty & de Overgang

In deze vlog hebben we het over schoonheid. Hoe kun je als ouder wordende vrouw je het beste opmaken? Maar we hebben het ook over de uiterlijke veranderingen die we ondergaan naarmate de jaren verstrijken. Best wel een dingetje, vinden wij.

Medina vertelt dat nu ze wat ouder is, zichzelf ook anders opmaakt. Dit komt vooral door de ouder wordende huid, met name rond de ogen en de mond. Daar kwam ze achter toen een visagiste op de set heel bij haar veel make-up opdeed en ze hierdoor er heel oud uit zag. De conclusie is dat je jezelf niet kunt opmaken zoals je dat vroeger deed. Hoe dan wel? Dat lees je in de artikelen op het platform.

Hormoontherapie

Dan gaat het over een andere boeg. Medina heeft namelijk een grote stap gezet: ze is aan de hormoontherapie. Reden is dat ze het echt niet meer trok, vanwege een reeks aan overgangsklachten.

Overgangsklachten

Medina vertelt dat ze naar een overgangsconsulente is geweest. Die heeft eerst laten onderzoeken of haar klachten ook daadwerkelijk door de overgang komen. Door middel van bloedtesten was het mogelijk andere mogelijke veroorzakers van haar klachten wel of niet uit te sluiten: B12-vitaminetekort, schildklierproblemen en hypofyse. Uit de onderzoeken bleek dat alles okay was en de conclusie was gerechtvaardigd dat Medina’s klachten dus echt door de overgang komen.

Premenopauze en postmenopauze

Toen dat duidelijk was kon de vervolgstap worden gezet. Omdat Medina in de premenopauze zit – de periode tussen grofweg je 40e en je laatste menstruatie – bestaat haar hormoontherapie uit de anticonceptiepil Zoely. Dit in tegenstelling tot Isa, die in de postmenopauze zit. Isa krijgt daardoor een andere hormoontherapie, Femoston.

Wennen aan hormoontherapie

Medina laat weten dat ze nu één week bezig en meteen merkt dat haar humeur constanter is. Wel heeft ze last van pijnlijke borsten en een opgeblazen gevoel. Duidelijk is dat haar lichaam nog moet wennen een de hormoontherapie. Ze accepteert het, want zonder deze hormoontherapie was ze heel ongelukkig aan het worden: angstig en soms zelfs agressief.

Vitamine B12-injecties

Isa heeft haar reeks vitamine B12-injecties onlangs afgesloten, na drie weken twee keer per dag een spuit. Ze heeft het idee dat het heeft gewerkt, ze voelt zich minder down. Al vind ze het moeilijk vast te stellen of deze verbetering komt van de injecties, of dat zij zich gewoon beter voelt.

Bikini of badpak

We sluiten de vlog af met een nog een opmerking over schoonheid. Isa gaat namelijk een weekje op vakantie en aarzelt of ze nu een bikini of een badpak moet meenemen gezien haar buikje. Dat bedoelen we, dat is nou weer zo’n dingetje.

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top