I’M Today: Medina wil hulp bij het stoppen met roken

Medina wil hulp bij het stoppen met roken, want het alleen doen vindt ze moeilijk. ‘Er komt gewoon te veel naar boven en het is al zo’n stresstijd.’ Gelukkig heeft ze het thuis wel gezellig, vertelt ze. Deel 6 van een serie vlogs over deze bijzondere tijd.

Abonneer je hier op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze coronavlogs.

Wil je ook jouw ervaringen delen? Doe dat bij de reacties hieronder. We zijn benieuwd wat jij meemaakt of welke tips je wilt delen. Alvast bedankt!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

2 reacties op “I’M Today: Medina wil hulp bij het stoppen met roken”

 1. Ik ben vorig jaar gestopt, na meer dan 41 jaar!
  Altijd zei ik dat ik alleen zou stoppen als ik zanger zou zijn. Nou, ik ben dus twee keer eerder gestopt.

  Ik heb ook altijd gezegd dat ik kon stoppen wanneer ik wilde want ik had genoeg doorzettingsvermogen maar ik wilde gewoon niet stoppen want ik vond het gewoon te lekker maar rookte inmiddels wel een pakje per dag.
  Nooit had ik er moeite mee om een hele dag naar een verjaardag te gaan en, omdat niemand tegenwoordig meer rookte, die hele dag niet te roken tenzij ik iemand in zijn tas of jas zag graaien en ik met argusogen zat te kijken of diegene misschien ging roken want dan ging ik natuurlijk ook en vanaf dat moment kon ik aan niets anders denken…

  Vorig jaar werd het me ineens toch te duur allemaal en omdat je eigenlijk bijna nergens meer mocht roken en iedereen om me heen gestopt was, besloot ik toch ook maar te stoppen en dat lukte me zonder enige moeite, zoals ik dacht maar ik ben altijd wel een beetje een gezelligheidsroker geweest dus toen we met net gemaakte nieuwe vrienden gezellig buiten zaten en er gerookt werd, besloot ik om ook een sigaretje op te steken.
  Ik zal eerlijk zeggen dat ik heerlijk heel wat sigaretten gerookt hebt die dagen met die nieuwe vrienden maar wist ook dat, zodra ik weer in de auto zou stappen om
  naar huis te gaan, het roken over was en dat was ook zo…
  Blijkbaar kon ik dat ook…

  Ik ben dus meer dan een jaar geleden gestopt maar heb im mei dus wel een beetje “gesteggeld” en ik moet eerlijk bekennen dat het gewoon goed gaat, ik er bijna nooit aan denk alleen heel erg veel moeite heb met de vele kilo’s die ik, tesamen met de overgang, ben aangekomen…..

 2. Lieve Medina,

  Wat knap dat jij zo kwetsbaar je verhaal vertelt over stoppen met roken en de enorme heftige gevoelens die naar boven kwamen bij je. Dat horen we bij Ikstopnu van veel mensen. Die kant van stoppen met roken wordt vaak vergeten omdat er veel gesproken wordt over de ontwenningsverschijnselen. Maar de gevoelens die jarenlang onderdrukt zijn door roken, kunnen inderdaad met volle heftigheid naar boven komen. We weten dat emoties vaak een nieuwe weg moeten vinden en dat kost vaak tijd.

  Wat wij erg mooi vinden is dat jij dat ziet als een kans die je met beide handen aan wilt grijpen. Een kans om te groeien als persoon terwijl je stopt met roken. Het is héél erg goed dat je beseft dat hulp vragen helemaal oké is. Uit onderzoek is gebleken dat je kans op succes 4x zo groot wordt als je hulp krijgt. En dat je mild bent voor jezelf. Dat is zó belangrijk bij stoppen met roken en daar kom je zoveel verder mee. Stoppen is iets dat je kan leren en je wordt er steeds beter in.

  “Het gaat me wel lukken, maar onder begeleiding”. Dat geloven wij ook helemaal en we wensen je daar ontzettend veel succes en wijsheid bij. We blijven je proces graag volgen en vinden je een enorme inspiratie voor andere mensen die (willen) stoppen met roken en gestopt willen blijven. We wensen je een heerlijke rookvrije toekomst!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top