I’M Today: de 5 Tibetaanse riten #corona

Isa doet vandaag oefeningen voor uit de vijf Tibetaanse Riten. Ze kwam in aanraking met deze oefeningen toen Antonie eens thuis kwam met een boek van Peter Kelder, dezelfde naam als zijn personage in GTST. ‘Voor de grap gingen we deze ‘Vijf Tibetaantjes’ doen en we vonden het heerlijk. Nu in deze tijd van corona vind ik het fijn ze in de ochtend te doen als ik net ben opgestaan. Ik ben dan gelijk wakker.’

Wil je ook jouw ervaringen delen? Doe dat bij de reacties hieronder. We zijn benieuwd wat jij meemaakt of welke tips je wilt delen. Alvast bedankt!

Bekijk hier onze vlogs

Summary

14 reacties op “I’M Today: de 5 Tibetaanse riten #corona”

 1. Marjolein Ligtvoet

  Sinds ik thuiswerk, doe ook ik iedere (werk)ochtend (ook direct na het opstaan) oefeningen; in totaal 30 minuten.
  Ik haal de video’s van YouTube. Meestal dezelfde 3 maar ik wissel ook veel af.
  Deze week heb ik iedere werkdag 2 video’s van Joe Wicks gedaan (workout for seniors?) en 1 dance video (Disco Funk 1)…

  Ik ben ervan overtuigd dat je een beetje je “oude” werkschema aan moet houden dus ook in deze tijd, sta ik vroeg op (06:30 uur), doe mijn oefeningen en begin de dag goed….en dit zeg ik, iemand die niet van sporten houdt maar niet helemaal wil dichtgroeien☺️

  1. Mooi uitgelegd! Ik had er al een keer iets over gelezen maar het zien geeft toch meer vertrouwen ?? Dankjewel hiervoor! Mooie dag voor jullie ook☀️

 2. Heel blij met deze oefeningen ,ja de eerste keer voelde niet goed duizelig !maar nu weet ik hoe ik mijn dag ga beginnen .jullie zijn geweldig meiden ,dank je wel dat jullie dit doen .

 3. Goedemorgen,

  Niet eerder gezien, maar lijkt me mooie challenge. Ik ga ermee beginnen en ja op de ochtend lijkt mij ook n mooie start van de dag.

  Thx ?

  1. Hi Isa..
   Ik zou die oefeningen heel graag willen doen maar ik kan door artrose niet op mijn handen steunen. Heb je een tip?
   Liefs, Marion

   1. ik heb een zwakke rechterpols, ik maak er dan een vuist van of zet mn hand niet helemaal plat, waardoor mn vingers de kracht overnemen. Je hebt ook grondgreepjes welke je kunt gebruiken om op te steunen.

 4. Ik ga deze oefeningen morgen proberen, ben heel benieuwd! Je legt het goed uit, doet het goed voor, ook in combinatie met de ademhaling en met een rustige lieve stem! ?

 5. Ik doe de tibetaanse riten nu 10 jaar. Voel me er supergoed bij. Ik ben 65 jaar maar voel me 20!
  Even een tip nadat ik 21 keer rondgedraaid heb kijk ik met gestrekte armen naar mijn duimen.

 6. Jaaa deze oefeningen doen wij óók regelmatig. Zit twee maal per week op yoga.
  Héél goed voorgedaan hoor.

 7. Ik doe dit sinds begin februari en elke week een herhaling erbij. Heerlijk om de dag mee te starten! Ik had het boekje van Peter Kelder al 5 jaar op de boekenplank staan en zag hem pas weer staan. Blij dat ik ermee ben begonnen!

 8. Deze week begonnen, ben nu 2 maanden vrij dus mooi moment om een nieuwe gewoonte aan te leren bij het opstaan. Daarna een koude douche. Mooi ??

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top