I’M Hungry: Pure Chocoladebrokken

15 MINUTEN (+ 1 UUR OPSTIJVEN)
4 PERSONEN

Wat vind je hiervan: verplicht twee stukjes chocolade per dag eten! Wel pure, want daar zit magnesium in. En dat kunnen we goed gebruiken tijdens de overgang. Je magnesiumvoorraad zorgt er onder andere voor dat je minder krampen hebt. Zeker als de chocolade ook nog eens rozijnen, krenten en cranberry’s bevat.

BENODIGDHEDEN

350 g pure chocolade (cacaogehalte minstens 70%)
4 el pompoenpitten of 4 el geroosterde hazelnoten in stukjes
1⁄2 tl fijn zeezout (bijvoorbeeld Keltisch)
100 g rozijnen, krenten en cranberry’s
Ook nodig; aluminiumfolie

BEREIDING

Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Zet
de kom boven op een pan met een bodem kokend water en smelt de chocolade au bain-marie. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant en bestrooi met zeezout. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de pompoenpitten of noten erdoor. Bekleed een schaal met een stukje aluminiumfolie. Schep de chocolade erop. Strooi de rozijnenmix over de lauwwarme chocolade. Zet de schaal in de koelkast en laat in 1 uur opstijven. Haal de chocoladeplak uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en breek in stukken.

Waar is het allemaal goed voor?

In cacao zit OPC, wat helpt bij het verminderen van opvliegers, angst, stemmingswisselingen en slapeloosheid. Ook bevat cacao flavanolen die zorgen voor gezonde bloedvaten. In pompoenpitten vind je tryptofaan, je lichaam zet dat weer om in serotonine, en die neurotransmitter maakt je vrolijk, ontspannen en verbetert je humeur. Het magnesium in cacao en noten helpt bij het aanmaken van hormonen, de opbouw van spieren en botten en vooral bij ontspanning.

Meer recepten of andere tips? Bestel ons I’M Lijfboek!

0/5 (0 Reviews)
Scroll naar top