I’M Hungry: Lazy Pokébowl met gerookte zalm en zeewier

Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Helaas zijn wij standaard moe. Herken je dit? Dan is het goed om dit luie recept te maken, waardoor je weer energie en kracht krijgt. En als we dan toch een trend moeten kiezen om in mee te gaan, dan is het de lazy pokébowl wel. Want die is lekker, simpel en ziet er ook nog eens knap uit. Eigenlijk zijn het de ingrediënten van sushi, maar dan zonder gepriegel met sushimatjes en Japanse snijtechnieken. Lekker lui dus!

ONTBIJT
20 MINUTEN
4 PERSONEN

Benodigdheden

1 komkommer in reepjes
2 lente-uitjes in ringen
250 g edamame boontjes
2 avocado’s in plakjes
10 radijsjes in plakjes
350 g rauwe of gerookte zalm
3 norivellen (zeewier)
8 el zeewiersalade
2-3 el sesamolie

Optioneel: 250 g (zilvervlies)rijst of quinoa, voor extra vezels en voedingsstoffen

Bereiding

Voor de opmaak van een pokébowl en exacte ingrediënten zijn geen vaste regels (dus we geven je genoeg opties voor variatie), maar een kom of
diep bord is wel zo handig. Verdeel de komkommer, lente-uitjes, boontjes, avocado, radijs en zalm over de kommen. Het norivel kun je even roosteren boven het vuur of bakken in een droge koekenpan. Daarna verkruimel je het boven de borden, als lekker knapperige topping. Een schep zeewiersalade in elke kom maakt het helemaal af. Sprenkel de sesamolie en strooi de sesamzaadjes erover.

Waar is het allemaal goed voor?

In zeewier zit jodium en dat draagt bij aan een optimale werking van je schildklier. Als die niet goed werkt kun je last krijgen van broze nagels, ruwe huid en kun je vocht vasthouden. Zalm is een vette vissoort en levert je dus vitamine D, dit heb je samen met calcium nodig voor stevige botten en daarmee voor het verminderen van osteoporose. Daarnaast helpt voldoende vitamine D voor een goede spierfunctie en het in stand houden van je immuunsysteem. Fito-oestrogenen in edamame boontjes kunnen opvliegers en stemmingswisselingen verminderen.

Meer recepten of andere tips? Bestel ons I’M Lijfboek!

0/5 (0 Reviews)
Scroll naar top