Hulp met je Huishoudboekje

Voor thuiswerkende ouders met kinderen op de basisschool is er een stip aan de horizon: op 11 mei gaan de scholen weer gedeeltelijk open. Maar tot 20 mei zijn de overige maatregelen nog steeds van kracht en dat drukt meer en meer op de portemonnee. Huishoudboekjes in het hele land staan in brand, daarom zetten we een aantal hulplijnen van Isa en Medina voor je op een rijtje.

Dag luxe

Te beginnen met een praktische doch logische tip van Medina: “Niet meer die dure en luxe spullen kopen. Geen mooie tasjes meer kopen en ook even geen nieuwe kleren meer. Het gewoon eens doen met wat je hebt.” Naast besparend is dat óók een flinke les in nederigheid dus. Dat geldt voor Isa ook, maar dan vooral op voedselgebied. “Ik kook nu veel vaker, want ga niet meer uit eten natuurlijk en bestel minder”, aldus Isa. “En ook door het niet op reis gaan houd ik echt meer over.”

Simpel

Met de dagelijkse boodschappen is écht een enorme slag te slaan volgens de dames. “Als frambozen vijf euro zijn voor een belachelijk klein bakje dan laat ik het nu eerder liggen”, zegt Medina. Isa let daarnaast nu veel vaker op de Bonusaanbiedingen in de supermarkt: “Dat vindt vooral Vlinder leuk”, aldus Isa. En Isa en Medina zijn het over één ding roerend eens: simpelere recepten maken, ook lekker en lang niet zo duur. En nog een gouden tip: soepen en sauzen voor een paar dagen maken. “Dat deed ik al, maar nu helemáál”, zegt Isa.

Supporten

Tenslotte hebben Isa en Medina ook nog een belangrijke boodschap over wáár je de boodschappen tijdens deze coronacrisis zou moeten doen. “Ik doe het liefst inkopen bij kleine winkels om ze te supporten”, aldus Medina. En Isa vult aan: “Liever naar kleine winkels, want ik hoop dat het helpt. Maar soms toch ook wel echt naar Albert Heijn voor het gemak hoor.”

Scroll naar top