Hoe werkt een bloeddrukmeter?

Wil jij ook goed voor je hart zorgen? Meet dan voortaan regelmatig je bloeddruk met een bloeddrukmeter. Het is belangrijk om herhaaldelijk je bloeddruk te meten. Vanaf je 40e loop je namelijk een hoger risico op het krijgen van een hoge bloeddruk.

Hoe eerder je een hoge bloeddruk ontdekt, hoe beter het is. Want een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel je kans op een hart- of vaatziekte. Iedereen kan zijn eigen bloeddruk meten. Het is eenvoudiger dan je denkt en het kost je maar twee minuten.

Advies bloeddruk en bloeddrukmeter

Voor meer informatie over bloeddruk, wat je bloedwaarden betekenen, advies voor het kopen van een bloeddrukmeter én instructies over hoe je zelf een bloeddrukmeting verricht, kijk op de website van de Hartstichting.

Voor meer informatie over thuis je bloeddruk meten vind je hier.

Wil je meer weten over jouw bloeddrukwaarden? Lees dan deze informatie.

Hartstichting bloeddrukcampagne

In november besteedt de Hartstichting aandacht aan het belang van een gezonde bloeddruk. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben een hoge bloeddruk zonder dit zelf te weten. Een hoge bloeddruk voel je niet, maar verhoogt wel de kans op een hart- of vaatziekte. Daarom roepen wij samen met de Hartstichting iedereen boven de 40 jaar op om regelmatig zijn of haar bloeddruk te meten, ook als je gezond bent!

Winactie tien bloeddrukmeters

Doe ook mee aan onze winactie en maak kans op één van de tien bloeddrukmeters, aangeboden door de Hartstichting. Meedoen doe je hier!

Scroll naar top