Hoe leef je gezond én bewust: de Isa & Medina-methode

Gezond en bewust leven, dat proberen we allemaal: maar heel makkelijk is dat niet. Hoewel, Isa en Medina hebben dat aardig onder de knie. Gelukkig zijn ze de beroerdste niet en delen hun ‘geheimen’ met jullie.

“Gezond eten doe ik al en ook wel eens niet, maar daar maak ik me geen zorgen meer over”, zegt Isa. Ze vervolgt: “Een dag geen groente maar een pizza halen en ijs eten, daar gaat een mens namelijk niet dood van.” Daarnaast vindt Isa bewustzijn enorm belangrijk. “Lief zijn voor mezelf staat vaker voorop dan streng, slank en gestrest. Juist die dagen van loslaten helpt me de andere dagen goed te eten.” Medina vult aan: “Ook ik eet vrij gezond. Drink wel elke avond een glas wijn bij het eten, maar ja, dat doen de Fransen ook”, zegt ze. Medina gaat verder: “Ik eet voornamelijk vegetarisch, soms ook vegan. Ik zou vaker vis moeten eten. Ik snoep niet, ik eet geen chips. Soms nootjes bij de wijn. Of een Franse kaas, maar allemaal met mate.”

Bewust

“Voor mij is bewust leven ook bezig zijn met geen verspilling”, zegt Isa. “Als ik groentes over heb maak ik er eigenlijk altijd een soep van, heerlijk! En ook nog eens super makkelijk!”, vervolgt Isa. En chocolade hoort er gewoon bij wat betreft Isa. Ze zegt: “Puur is goed en inmiddels lekkerder dan al die andere varianten. Wat ik trouwens heel leuk vind is dat door de boeken die wij schrijven en de experts die we daarvoor spreken, we steeds leren waarom we zo’n zin hebben in iets. Chocolade staat bijvoorbeeld voor magnesiumbehoefte.” Isa vertelt verder: “Ik merk dat ik, na jaren van raw, smoothies, sapvasten en noem het maar op, terug ben bij het ‘normale’ eten. Niet diëten, maar gezond en gevarieerd eten. Eigenlijk heel simpel en heel gezond.” Medina voegt daar aan toe: “Doordat ik vroeger een eetprobleem had, en eruit gekomen ben, daarmee toch heel bewust geworden (dus dat is positief eraan!) wat gezond eten is.”

Bezinning

Naast een gezond eetpatroon heeft Isa nóg een tip voor een bewuster leven: “Meer tijd voor bezinning en échte contacten. Meer meditatie en ruimte voor andere input”, zegt ze daarover. “Ik was altijd zo druk, nog steeds wel, maar nu toch met meer bewustzijn en andere keuzes. Vaker denken: nu even niet al die stress en dan even mediteren, een yoga midra, of met mijn dochter wandelen, dat is echt fijn! En gezond wat mij betreft!”, besluit Isa.

Hoe gezond eet jij? Doe de IM RESET Voedingstest!

1 reactie op “Hoe leef je gezond én bewust: de Isa & Medina-methode”

 1. Jeanine van ‘t Hof

  Wat zijn jullie leuk.
  Sinds ik juni 2018 (viel ik een soort van in een burn-out óf was het de overgang haha) jullie heb leren kennen blijft het als een soort van vriendschap voelen.
  Ik ben ook met mijn ex schoonzus in Roosendaal naar jullie voorstelling geweest.
  Inmiddels ben ik na een verkering van 3 jaar weer 1 jaar alleengaand!
  Bah ik ben wel weer toe aan een exclusief lijntje met iemand.
  Blijf hem ook missen en dat zal wel zijn omdat je alleen de leuke herinneringen onthoudt pffff.
  Hoé ga ik nu iemand ontmoeten?
  Soms wil ik weleens stoer een post op Facebook plaatsen: wie heeft er zin in een gezellige wandeling óf dat ik het singel zijn beu ben, wie heeft of wilt een gezellige date ;-))))))
  Enfin, 52 en afgelopen jaar eindelijk de liefde in en met mezelf mogen tegen komen.
  Had iemand me verdorie maar eens verteld over codepency. Beter laat dan nooit. Mensen cq bevestiging van buitenaf verslaafd bleek ik……. Niet alleen dódelijk vermoeiend maar ook eigenlijk een heel eenzaam overleving mechanisme. Jjjjeeeeejjj ik ben afgekickt en inmiddels zelfcompassie en Mindfulness mogen ontdekken 😉
  Liefs mooie lieve jullie. Dankjulliewel voor jullie recht voor zijn raap zijn, kwetsbaarheid, openheid. Gewoon niets keeping up appereances. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top