Hoe komt het dat ik er veel ouder uitzie dan ik ben?

Ben ik in de overgang of niet?

Isa en Medina beantwoorden vragen van lezeressen over onderwerpen die spelen bij 40+ vrouwen. Deze keer een vraag van Suzan. Zij vraagt zich af hoe het komt dat ze er ineens zoveel ouder uitziet. Zij schreef het volgende: 

Lieve Isa en Medina,

Hoe komt het dat ik er de laatste jaren ineens zo snel op achteruit ga? Ik word ook steeds ouder ingeschat. Ik lijk wel 60 terwijl ik pas 53 ben. Ik heb er veel rimpels bij gekregen en mijn gezichtshuid ‘zakt’, lijkt wel. Ik krijg van die hangwangen. Ook mijn vel wordt slapper. Vooral bij mijn armen en benen. En zelfs mijn oorlellen lijken te zakken. Kan ik hier iets aan doen? Suzan

Hi Suzan,

Tja het is een (lullig) feit: na je 50e kan het ineens heel hard gaan met de veroudering van de huid. Helaas. Hoe dat komt? We moeten dit even heel plastisch beschrijven: je moet de huid van je gezicht zien als een soort zak die om je schedel zit. En die gaat naarmate je ouder wordt wat losser om je schedel zitten omdat de aanwezigheid van elastine en collageen in je huid afneemt. En dit zijn nu net de stofjes die maakte dat je voorheen lekker strak in je vel zat.

Huidveroudering

Maar nog iets: je schedel verandert door de botafbraak. Dus vandaar dat je je kaaklijn, die ooit zo strak geprononceerd was, ineens ziet zakken. Brrr, vervelende situatie, nietwaar? En helaas weinig aan te doen. Je kunt wel het proces een beetje vertragen met goede crèmes. Laat je voorlichten in een goede parfumerie of door een schoonheidsspecialiste. Dit vooral omdat geen huid hetzelfde is en de huid ook steeds verandert. Soms heb je last van vochttekort. Soms juist een talgtekort.

Stress negatief voor huid

In het kader van jezelf eens wat meer verwennen, waar wij zeker voorstander van zijn, is het ook een goed idee je om de zes weken te trakteren op een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste! Kun je ook even goed ontspannen. Want ook stress heeft een negatief effect op de huid! Net als roken, slechte voeding en teveel zonlicht. Altijd zonnefactor 30 gebruiken!

Botox en fillers

Een stapje verder is een bezoekje aan een kliniek voor een botoxinjectie en/of een fillertje hier en daar. Wij raden je wel aan daar zeer spaarzaam mee om te gaan. Onze filosofie is: ga niet op zoek naar het zogenaamde ‘perfecte gezichtje’. We zijn namelijk allemaal uniek en laten we dat in godsnaam zo houden!

Sportbeoefening

Wat betreft de huid van je lichaam, daar geldt dus hetzelfde voor. Ook daar neemt de elastine en collageen af. Maar je spiermassa neemt ook af. Dus vandaar dat wij oudere dames toch echt aan een regelmatige vorm van sportbeoefening moeten doen. Dit om die spieren op orde te houden zodat het vel ook wat minder gaat lubberen. Er wordt tegenwoordig ook echt krachttraining aangeraden door de gezondheidsraad. Ook is het belangrijk om nu dagelijks vitamine D, calcium en magnesium te slikken.

Blijven lachen

Kortom, een deel acceptatie, een goed advies van een schoonheidsspecialiste, gezonde voeding, niet roken, regelmatig bewegen, een goed voedingssupplement en … vooral blijven lachen! Want we blijven het benadrukken: echte schoonheid komt van binnen. Dus leer happy te zijn met wie je bent. En hoe je eruitziet. Ook met die rimpels en lieve hangwangetjes. Je zult zien dat je er gek genoeg jonger en stralender uit gaat zien… Succes!

Liefs I’M

Heb je ook een vraag aan I’M? Mail naar LieveIM@isamedina.com!

Lees ook: Gebruik ik botox te veel of juist niet?
Lees ook: Seks met je ouder wordende lichaam. Hoe doe je dat?
Lees ook: Crème de la crème : Vitamine A-zuur

Scroll naar top