6 tips voor de 45+ vrouw voor een goed seksleven

Goed seksleven

Een goed seksleven willen we natuurlijk allemaal . Laat dit bij jou te wensen over? De Amerikaanse vrouwenarts Christiane Northrup heeft een aantal heldere tips voor de 45+-vrouw om een goed seksleven te onderhouden. Zo zegt ze dat het essentieel is dat je je sexy blijft voelen.

Christiane Northrup is een toonaangevende autoriteit op het gebied van de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Ze schreef tal van boeken over vrouwen, seksualiteit en de overgang, zoals De overgang als bron van kracht en Het geheime genot van de overgang.

Tips voor een goed seksleven

Een aantal van haar belangrijkste tips voor een goed seksleven zijn:

  1. Investeer in mooie lingerie, zelfs al heb je geen partner.
  2. Herdefinieer jezelf, ga eens voor een totale make-over. Durf bijvoorbeeld te experimenteren met kleuren als je voordien meestal donkere kleding droeg.
  3. Leer van jezelf te houden en verwen jezelf. Koop bijvoorbeeld elke week bloemen of laat je regelmatig masseren.
  4. Leer jezelf kennen. Ga op ontdekkingstocht bij jezelf; leer je meest erogene plekjes kennen.
  5. Ban negatieve gedachten uit. Focus je op je positieve eigenschappen, zoals je zachte huid, en denk niet aan je zogenaamd te dikke billen.
  6. Doe regelmatig aan sport, mediteer en probeer regelmatig seks te hebben.

Overgang is positieve stimulans voor een goed seksleven

De overgang betekent dus niet het einde van je seksuele leven. Integendeel, het kan juist een positieve impuls zijn, horen wij van veel ouder wordende vrouwen. Je kunt deze periode aanwenden om zowel je lijf als je seksualiteit beter te leren kennen en uit te diepen.

Zelfverzekerder door levenservaring

Immers, je bent door al die levenservaring zelfverzekerder waardoor je meer durft. Je ouder wordende lichaam moet je wel gaan accepteren. En de onzekerheid, als je die hebt, proberen te laten vallen. Het gaat toch nu meer dan ooit over het omarmen van hoe het is. En daarbij: is er een leeftijdsgrens aan verlangen, verleiden en beminnen? No way!

Lees ook: Vaginale droogte: seksuele overgangsklacht nummer één

Scroll naar top