Gebruik ik te veel botox of juist niet?

Isa en Medina beantwoorden vragen van lezeressen over onderwerpen die spelen bij 40+ vrouwen. Deze keer een vraag van Inge. Ze gebruikt een jaar botox en vindt het best lastig zich in te houden. Zij schreef het volgende: 

Lieve dames,

Ik ben 55 en heb altijd een goede huid gehad. Werd ook vaak jonger ingeschat maar sinds de laatste drie jaar gaat het ineens heel hard met de rimpels. Ik ben inmiddels al een jaar aan de botox en vind het eerlijk gezegd nogal verslavend. En de laatste keer adviseerde mijn arts zelfs dat ik ook wel wat fillers kon gebruiken… Wat te doen? Ik schrik best van hoe makkelijk het gaat en hoe gevoelig ik daarvoor ben. Ik weet dat jullie ook botox gebruiken. Maar houden jullie jezelf in? Ik ben dan niet elke dag met mijn hoofd op tv maar ik vind het nogal ingewikkeld allemaal… Groetjes van Inge

Lieve Inge,

We begrijpen je heel goed. En je hoeft niet met je hoofd op tv te komen om bezig te zijn met je uiterlijk. Kijk maar om je heen, naar social media, de hele maatschappij is tegenwoordig geënt op dat iedereen fris en fruitig moet zijn. Anders tel je niet meer mee lijkt het.

Uniek blijven

Onze grootste gruwel is toch wel dat iedereen dadelijk op elkaar gaat lijken. En dat gebeurt al. We zien vaak inwisselbare poppenkopjes. Waarom toch?? Het is zo mooi dat iedereen uniek is. Laten we dat in godsnaam ook blijven. Feit is, en dat geldt voor iedereen, we worden ouder. PUNT. Niets aan te doen.

Spuitje botox

Maarrr… je kunt wel leuk oud worden. En als je last hebt van een fronsrimpel, of die groeven bij ogen waardoor je er anders uitziet dan je je voelt, dan begrijpen we dat. Onderhoud en oppoetsen. Dat doe je ook met je huis, je auto. En wij doen dat ook met ons lichaam. Tot je 40e zorgt je lichaam voor jou, nu moeten wij voor ons lichaam gaan zorgen. Dus we letten op onze voeding, beweging en onze huid. En helpen de natuur af en toe een handje met een spuitje botox. Maar we mogen ook onze geest niet vergeten. En dit is misschien wel het allerbelangrijkste in dit verhaal.

Schoonheid komt van binnenuit

Dit brengt ons bij de volgende belangrijke vragen. Waarom doe je dit? Wat zit eronder? Waarom heb je het gevoel dat je dit moet doen? Denk je dat je meer meetelt als je botox doet? Probeer je een ongelukkig gevoel weg te poetsen? Echte schoonheid komt van binnenuit. Die kennen we toch? Laten we dan zorgen dat we daaraan werken.

Wees gelukkig!

Wij merken dat we steeds weer zaken tegenkomen die we nog kunnen aanpakken. En als we dat gedaan hebben horen we vaak: wat zie je er goed uit! Wat straal je! Kijk, dat wil je toch horen? En als je dan een rimpeltje hebt, ach… die rimpels weghalen zorgt er niet voor dat we langer leven. Gelukkig zijn daarentegen wel!

Liefs I’M

Heb je ook een vraag aan I’M? Mail naar LieveIM@isamedina.com!

Lees ook: Crème de la crème : Vitamine A-zuur
Lees ook: Hoe komt het dat ik er veel ouder uitzie dan ik ben?

Scroll naar top