I’M Vlog: De-stress December

De-stress december want deze maand is weer aangebroken, dus we hebben stress! Kerststress, Sinterklaasstress, Oud & Nieuw-stress. De hele dag maar dingen doen en regelen… Wij gaan daarom de stress te lijf. Deel 1 van een korte serie.

Medina heeft naast Sinterklaasstress nu ook al last van kerststress. Nu al, vraagt Isa zich verwonderd af. Jazeker, aldus Medina en ze begint met een opsomming. Bij wie eten? Wie nodigen wij zelf uit? Op welke dag dan? Eerste Kerstdag of Tweede Kerstdag? Sluiten we geen mensen uit? Waarom doen we dit überhaupt überhaupt?

Wat trek ik aan?

Maar ook: moet ik nog naar de kapper? Toch nog even mijn haar laten kleuren? Wat trek ik in vredesnaam aan? Die hele mooie jurk had ik vorig jaar ook aan. Zouden ze dat nog weten? Of wacht, die kan ik dan dragen met die en die, want die waren er vorig jaar niet. Herkennen jullie dat?

Hoe ontspannen?

In deze hectische periode is het belangrijk zo goed als mogelijk te ontspannen. Hoe? Daar gaan wij de komende periode een korte serie over maken. We hebben namelijk besloten om ons minder te laten leiden door stress. De-stress december aldus.

In en uit ademen

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar de vraag is dan: hoe doe je dat? Bij ons helpt het in elk geval – hebben we gemerkt – om fysiek lekkere dingen te doen. Dat kan soms ook gewoon thuis. Wat Medina bijvoorbeeld doet is – met aandacht! – vijf minuten rustig in en uit te ademen. Dan verlaag je het hoge cortisolgehalte dat is ontstaan door de stress.

Doe je mee?

De komende maand gaan we dus een aantal items maken met onderwerpen die goed zijn voor jou! Om juist in de komende hectische periode uit de stress te komen én blijven. En dat je niet – zoals Medina nu – al bij voorbaat in de stress schiet… Of met iemand anders mee in de stress schiet, want dat is ook zo gebeurd weten wij uit ervaring. Doe je mee? Mooi, we keep you posted!

Bekijk ook: Onze andere vlogs

Scroll naar top