De botoxdiscussie: Dit is wat wij ervan vinden! (1)

De meningen over botox zijn nogal verdeeld. Hoe ver ga je? Waar houd je op met fiksen, en waar houd je op als uniek persoon en beginnen we allemaal op elkaar te lijken? Onze mening als opmaat voor een korte serie over botox en fillers.

Want dat is wel ons schrikbeeld, dat we allemaal op elkaar beginnen te lijken. Aan de andere kant: moet je dan per definitie nee zeggen tegen alle mogelijkheden? Het is toch fijn dat je tegenwoordig je haar kunt verven en dat dat niet meer zo schadelijk is als vroeger. Of dat je zelf kunt kiezen voor een grotere cupmaat als je al jaren gebukt gaat onder je AA? Dat je je flaporen kunt laten rechtzetten?

Houd je hoofd erbij

Het kan nu eenmaal allemaal. Of houden we onszelf voor de gek en laten we ons belazeren door de machtige industrie? Wat willen we ermee bereiken? Eigenlijk staan wijzelf noch in het voorkamp, noch in het tegenkamp. Het enige wat je volgens ons moet doen, is je hoofd erbij houden. Zelf je verantwoordelijkheid nemen en niet als een schaap meelopen met alle nieuwe trends, of met wat je vriendinnen doen. We zijn inmiddels oud en wijs genoeg. Dat is wel weer leuk aan ouder worden: we merken dat we beter kunnen relativeren.

“Ga eerst op zoek naar betrouwbare informatie”

Wees kritisch

We kunnen én durven inmiddels kritischer te zijn. Het is goed om je altijd af te vragen wie de messenger is. Het doel van de cosmetische industrie is geld te verdienen. Dus als een cosmetisch arts je aanraadt zo vroeg mogelijk met botox te beginnen, ga dan eerst op zoek naar betrouwbare
informatie.

Weloverwogen keuze

Wees wijs en neem niets klakkeloos aan. Ook niet van jezelf. Vraag je af met welk doel je een ingreep zou laten doen en of dit wel de juiste oplossing is. Want wat is je onderliggende behoefte? Misschien kom je er dan wel achter dat je eigenlijk meer hebt aan yoga dan aan botox. En als je er dan wel voor kiest, is het een weloverwogen keuze.

[services_wrap][services columns=”” align=”” image=”” title=”” ]

Driedelige serie over botox en fillers

Dit is deel 1 van een driedelige serie over botox en fillers die we de komende dagen publiceren. In delen 2 en 3 onderzoeken we wat respectievelijk botox en fillers zijn en hoe ze werken. [/services][/services_wrap]

Lees ook: De botoxdiscussie: Wat is botox en hoe werkt het? (2)
Lees ook: De botoxdiscussie: Wat zijn fillers en hoe werken ze? (3)
Lees ook: Gebruik ik te veel botox of juist niet?
Lees ook: Crème de la crème : Vitamine A-zuur

Scroll naar top