Column I’M: ‘In hemelsnaam, waar is die ene leuke man?’

In deze column verhalen Isa Hoes en Medina Schuurman over hun zoektocht naar die ene leuke man. Of twee natuurlijk, voor ieder een. Dat schijnt lastiger te zijn dan menigeen denkt.

‘Jullie hebben zeker veel minnaars en aanbidders?’. ‘Euuuuh… nee’. ‘He? Hoe kan dat nou?’ Ja, dat vragen wij ons ook wel eens af. Het is namelijk echt niet zo. We zijn alletwee al weer een lange tijd alleen. En er bieden zich eerlijk gezegd weinig potentiële gegadigden aan.

Meewarige blik

‘Hoe komt dat dan?’, krijgen we vervolgens te horen… ‘Euuuuh, tja, er zijn weinig leuke mannen? Mannen van onze leeftijd zijn zo saaaaaiiii…’. ‘Och nee’, zeggen ze dan. ‘Ik zie altijd zoveel leuke mannen lopen’. Meestal zijn dit vrouwen die al jaren een partner hebben. En dan krijgen we een ietwat meewarige, zelf meelijdende blik toegeworpen en gaat het gesprek snel over iets anders.

”Helaas vallen we niet op elkaar”

Praten over de liefde

Hmmm… de liefde, ja… wij praten best vaak over de liefde. Soms hebben we behoefte aan weer een relatie. Maar net zo vaak weer niet. Aan de ene kant is het natuurlijk fijn om weer eens die warme arm om je heen te voelen. Ook het gevoel er eens niet helemaal alleen voor te staan is verleidelijk.

Geen echtelijke ruzies

Maar aan de andere kant kunnen we nu helemaal zelf bepalen wat we wel en niet willen. Hoeven we met niemand anders dan onszelf rekening te houden. Hebben we geen echtelijke ruzies. Geen rotzooi van een ander in huis, geen ….precies dat! Je kent het lijstje klachten wel.

Flirten verleerd

Maar we hebben ook weinig romantiek in ons leven. Dus wat kunnen we daaraan doen? Om ons heen kijken is natuurlijk de eerste stap. Maar zoals gezegd, wij zien ze niet. En mochten we onverhoopt toch een leuke man zien, kijken we weg. Het flirten duidelijk verleerd, dus dat schiet ook niet echt op. Okay, next step.

Tinder

Tegenwoordig tindert iedereen zich een slag in de rondte. Maar ja, hoe denk je dat dit voor ons is? Staan we daar met onze bekende kop op zo’n site. De vraag rijst dan toch al snel: waarom valt een man op ons? Vallen ze voor wie wij zijn of voor wat we doen? Ja, kom daar maar eens achter.

Leuke man

De laatste tijd durven we aan vrienden en kennissen te vragen, na een paar wijntjes, dat wel: ‘Zeg… kennen jullie niet een leuke man voor ons?’ Tot nu toe heeft het nog geen resultaat gehad. Ook die vrienden kijken dan een beetje angstvallig weg. Zouden ze nu denken: ja, ik ken best wel een leuke man, maar die ik wil hem jullie echt niet aan doen…????

Het perfecte stel

We weten het niet. Het is wel zo dat het vooruitzicht altijd alleen te blijven niet echt aanlokkelijk is. Eigenlijk zijn wij het perfecte stel. Maar helaas vallen we niet op elkaar. Nee… zo makkelijk is het niet, een partner vinden. Let wel, een geschikte partner. Laatst zei iemand tegen ons: ‘Het hoeft er maar één te zijn hoor!’ En dat geeft deze burgeressen moed…

Lees ook: De beste seks heb je na je 40e
Lees ook: Zijn wij vrouwen te sterk geworden voor de man?
Lees ook: Seks met je ouder worden lichaam. Hoe doe je dat?
Lees ook: Heleen van Royen: ‘Vergeet niet; seks kan fijn zijn’

Scroll naar top